Κόσμος

Ολοταχώς για τρίτο lockdown η Γαλλία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η κατάσταση της πανδημίας covid-19 στη Γαλλία είναι ανησυχητική, δήλωσε ο επικεφαλής της Ανώτατης Αρχής Υγείας (HAS) μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter σήμερα, την ώρα που η κυβέρνηση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν εξετάζει την επιβολή τρίτου lockdown.

Η Γαλλία έχει τον έβδομο μεγαλύτερο αριθμό νεκρών από covid-19 παγκοσμίως, με περισσότερους από 73.000 θανάτους.

“Είναι μια ανησυχητική περίοδος. Εξετάζουμε τους αριθμούς καθημερινά. Πρέπει να λαμβάνουμε μέτρα αρκετά γρήγορα (…) όμως παράλληλα όχι πολύ βιαστικά”, δήλωσε η Ντομινίκ Λε Γκιλιντέκ επικεφαλής της HAS.

Ο Ζαν- Φρανσουά Ντελφρεσί, επικεφαλής του επιστημονικού συμβουλίου που συμβουλεύει την κυβέρνηση της Γαλλίας για την πανδημία, δήλωσε χθες, Κυριακή, ότι η Γαλλία πιθανόν να χρειαστεί ένα τρίτο εθνικό lockdown, ίσως ήδη κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών του Φεβρουαρίου, λόγω των νέων παραλλαγών του SARS-CoV-2 που κυκλοφορούν στη χώρα.

“Πιθανότατα θα χρειαστεί μια νέα καραντίνα. Το αν θα είναι πολύ αυστηρή, όπως του Μαρτίου, ή πιο χαλαρή, όπως εκείνη του Νοεμβρίου, είναι πολιτική απόφαση”, είπε χθες, Κυριακή, ο Ντελφρεσί μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι BFM TV.

Από την πλευρά του ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κλεμάν Μπον, όταν ρωτήθηκε σχετικά σήμερα, απάντησε ότι ακόμη δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση για το θέμα. “Τίποτα δεν έχει αποφασιστεί ακόμη. Υπάρχουν διάφορα σενάρια (στο τραπέζι), αλλά ακόμη καμία απόφαση”, επισήμανε στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio Classique.

Αυτή τη περίοδο ισχύει σε όλη τη Γαλλία απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα ως τις 6 το πρωί προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της covid-19, όμως ο μέσος αριθμός των νέων ημερήσιων μολύνσεων αυξήθηκε από 18.000 σε περισσότερες από 20.000.

Ο Ζοφρουά Ρου ντε Μπεζιέ, επικεφαλής της ένωσης εργοδοτών MEDEF, δήλωσε ότι θα ζητήσει από την κυβέρνηση να κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις και σχολεία ανοικτά, εφόσον επιβληθεί νέο lockdown, προκειμένου να προστατεύσει την οικονομία και την εκπαίδευση των παιδιών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι Χούθι απειλούν να κλείσουν εντελώς το στενό Μπαμπ αλ-Μαντέμπ – Δεν επιτρέπουν στον Τραμπ να επέμβει στη διαμάχη με τη Σαουδική Αραβία
«Αν οι ΗΠΑ υποστηρίξουν τη Σαουδική Αραβία με αεροπορικές επιδρομές θα θεωρήσουμε στόχους οποιαδήποτε αμερικανικά συμφέροντα βρίσκονται γύρω μας και δεν θα αποκλείσουμε τίποτα»
χουθι
Μαρτυρικός θάνατος για την 32χρονη Στέφανι στην Αυστρία: Εξετάζεται αν θάφτηκε ζωντανή – «Πάλευε να βγει από τη βαλίτσα»
Νέα ανατριχιαστικά στοιχεία για το έγκλημα - Ο πρώην της την στραγγάλισε και την μαχαίρωσε στο διαμέρισμά της, προτού βάλει τη σορό της σε βαλίτσα
Η 32χρονη Στέφανι βρέθηκε νεκρη σε βαλίτσα