Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ομάδα διερεύνησης στέλνει στη Βενεζουέλα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ

Ομάδα διερεύνησης στέλνει στη Βενεζουέλα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ
photo Reuters

Διερευνητική ομάδα στέλνει στη Βενεζουέλα η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ, Μισέλ Μπαταλέτ, πριν την δικής της επίσκεψη.

Η κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο απεύθυνε πρόσκληση στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ να επισκεφθεί τη Βενεζουέλα, με την αποστολή να διεξάγει αποστολή 12 ημερών.

Σε αυτή την αποστολή τα μέλη της ομάδας του ΟΗΕ θα έχουν συνομιλίες με αξιωματούχους της κυβέρνησης στη Βενεζουέλα καθώς και της ελεγχόμενης από την αντιπολίτευση, Εθνοσυνέλευσης

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ η ομάδα του ΟΗΕ θα προσπαθήσει επίσης να συναντηθεί με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και θύματα παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Βενεζουέλα.

«Αυτό γίνεται προκειμένου να διασφαλιστεί πως η Υπάτη Αρμοστής θα μπορεί να εξασφαλίσει ελεύθερη πρόσβαση στους ανθρώπους και στα μέρη που θα χρειαστεί να επισκεφθεί», ανέφερε το γραφείο της.

Η Μπατσελέτ δήλωσετην Τετάρτη πως η κατάσταση στη Βενεζουέλα «καταδεικνύει σαφώς τον τρόπο με τον οποίο οι παραβιάσεις αστικών και πολιτικών δικαιωμάτων, περιλαμβανομένου του μη σεβασμού των βασικών ελευθεριών και της ανεξαρτησίας κρίσιμων θεσμών, μπορούν να επιταχύνουν την επιδείνωση των οικονομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων», σε ομιλία που εκφώνησε ενώπιον του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Γενεύη.

Η Υπάτη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δήλωσε επίσης πως η πολιτική, οικονομική και κοινωνική κρίση στη χώρα «επιδεινώθηκε λόγω των κυρώσεων» της διεθνούς κοινότητας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις