Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Omerta Τραμπ στον Λευκό Οίκο! Πρόστιμα έως 10 εκατ. δολάρια για τα… “βαθιά λαρύγγια”

Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ “τρέμει” τις διαρροές. Και φέρεται να έχει αναγκάσει τους εργαζόμενους στο Λευκό Οίκο να υπογράψουν συμφωνίες… εμπιστευτικότητας!

Το αποκαλύπτει η Washington Post. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Τραμπ έδωσε εντολή σε στελέχη του να υπογράψουν τις συμφωνίες εμπιστευτικότητας μόλις άρχισαν να δουλεύουν στο Λευκό Οίκο.

Με αυτόν τον τρόπο ο Αμερικανός πρόεδρος θέλησε να σταματήσει τις διαρροές που τον έφεραν σε δύσκολη θέση τους πρώτους μήνες της προεδρίας του. Αλλά ακόμα κι έτσι, δεν τα έχει καταφέρει πολύ καλά…

Ο Λευκό Οίκος, όταν το Reuters ζήτησε σχόλιο για το δημοσίευμα, δεν σχολίασε.

Ου μιλήσεις για τον Τραμπ

Οι συμφωνίες που ζήτησε ο Τραμπ να υπογραφούν προέβλεπαν «τσουχτερά» πρόστιμα για τους «παραβάτες».

Κατά την Washington Post, ότι τα κυβερνητικά στελέχη θα καλούνταν να καταβάλουν πολύ βαριά χρηματικά πρόστιμα εάν αποκάλυπταν εμπιστευτικές πληροφορίες σε μέσα ενημέρωσης ή άλλους.

Και όχι μόνο αυτό. Η συμφωνίες που θα υπέγραφαν θα είχαν ισχύ και αφού το Τραμπ θα έχει φύγει από τον Λευκό Οίκο!

Προσχέδιο της συμφωνίας όριζε πως οι παραβάτες θα ήταν υποχρεωμένοι να πληρώσουν 10 εκατομμύρια δολάρια πρόστιμο για κάθε παραβίαση της συμφωνίας στο υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τη Ρουθ Μάρκους, στέλεχος της Post. Πάντως πηγές που είναι ενήμερες για το οριστικό κείμενο δεν θυμούνται να είδαν σε αυτό τόσο υψηλό ποσό, συμπλήρωσε η ίδια.

Υπέγραψαν και οι… εκτός Λευκού Οίκου

Κορυφαία στελέχη της εκστρατείας του Τραμπ υπέγραψαν παρόμοιες συμφωνίες. Πάντως, νομικοί εκφράζουν αμφιβολίες για το εάν και κατά πόσον μια τέτοια συμφωνία είναι έγκυρη ή νόμιμη.

Και θυμίζουν το γεγονός ότι είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη η ελευθερία του λόγου.

Αρκετοί αξιωματούχοι συναίνεσαν εντέλει να υπογράψουν τις συμφωνίες. Και το έκαναν επειδή κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πιθανότατα είναι ανεφάρμοστες, αναφέρει η εφημερίδα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις