Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ομολογία αποτυχίας στο Αφρίν από Ερντογάν – “Φταίει ο κακός καιρός” – Αλλάζει στρατηγική η Τουρκία!

Ομολογία αποτυχίας στο Αφρίν από Ερντογάν – “Φταίει ο κακός καιρός” – Αλλάζει στρατηγική η Τουρκία!

Ο Ταγίπ Ερντογάν είχε προβλέψει θρίαμβο της χώρας του στη Συρία μέσα σε μία εβδομάδα. Τα πράγματα όμως δεν κυλούν όπως ευελπιστούσε και κάπως έτσι αρχίζουν οι δικαιολογίες…

Οι μέρες περνούν και η Τουρκία έχει βαλτώσει στη Συρία από την αντίσταση που συναντάει στο Αφρίν.

Ο Ταγίπ Ερντογάν συνέδεσε τις δυσάρεστες εξελίξεις για τον ίδιο, με τον “κακό καιρό” αλλά και αυτό διαψεύστηκε.

Ο Ερντογάν στην ομιλία του χρησιμοποίησε φράσεις που ομολογούσαν την αποτυχία των επιθέσεων εισβολής στο Άφριν. Ο Τούρκος πρόεδρος είπε: “Η επιχείρηση προσδοκούμε να προχωρήσει πιο γρήγορα από εδώ και στο εξής”, ενώ αναφερόμενος στις αποτυχίες μίλησε για τον καιρό.

“Ο καιρός ήταν κακός. Ένας αγώνας που ενίοτε δίνεται με χιόνι, θύελλες και ομίχλη δεν είναι εύκολος. Και σε αυτό τον αγώνα ο στρατός μας προχωρά χωρίς να υπολογίζει χιόνι και φουρτούνες. Αλλά δεν είναι πάντα εύκολο”.

Ο ισχυρισμός του Ερντογάν πως ¨ο καιρός ήταν κακός¨ δεν αντανακλά την αλήθεια. Ο καιρός στο Άφριν είναι είτε με ήλιο ή έστω και με λίγη βροχή, αλλά χιόνια και φουρτούνες δεν υπήρξαν. Η θερμοκρασία είναι στους 15-17 βαθμούς.

Νέα στρατηγική από την Τουρκία και φόβοι για λουτρό αίματος αμάχων

Ο Ερντογάν υπονοώντας πως μέχρι τώρα δεν απέσπασαν το αποτέλεσμα που ήθελαν, εξέφρασε την ανάγκη για μια νέα στρατηγική.

“Θα συνεχίσουμε την επιχείρηση με μια νέα στρατηγική, περικυκλώνοντας πρώτα την πόλη του Άφριν ώστε να αποκοπεί η επικοινωνία των τρομοκρατών με έξω¨ είπε χαρακτηριστικά ο “Σουλτάνος”.

Πηγή: anfturkce.net

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις