Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ομπάμα: «Θα στείλουμε πεζοναύτες να βγάλουν τον Τραμπ από τον Λευκό Οίκο»

Ομπάμα

Με το γάντι έσφαξε τον Ντόναλντ Τραμπ ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και σε μια συνέντευξη που είχε και αδιάκριτες ερωτήσεις, δεν δίστασε να πει ότι θα στείλουν πεζοναύτες για να τον βγάλουν από τον Λευκό Οίκο αν θελήσει να κρυφτεί εκεί. 

Ο Μπαράκ Ομπάμα απέδειξε ότι διαθέτει χιούμορ και όταν ρωτήθηκε από τον παρουσιαστή Τζίμι Κίμελ για το που θα μπορούσε να κρυφτεί ένας πρόεδρος που δεν θέλει να εγκαταλείψει την καρέκλα του, ο Μπαράκ Ομπάμα δεν το σκέφτηκε και πολύ: «Πιστεύω ότι πάντα έχουμε τη δυνατότητα να στείλουμε τους SEALS (πεζοναύτες) να τον ξετρυπώσουν».

Οι Navy Seals είναι η ομάδα κρούσης των Αμερικανών κομάντο πεζοναυτών και μάλιστα είχε αναλάβει την αποστολή της εκτέλεσης του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Κάνοντας σχόλιο για την συγκεκριμένη αποστολή ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είπε πως «ακριβώς τη στιγμή που έπρεπε να πάρω την απόφαση εάν θα εγκρίνω ή όχι την επέμβαση των SEAL στο Πακιστάν για τη σύλληψη του Μπιν Λάντεν, έπρεπε να ασχολούμαι με τις θεωρίες συνωμοσίας του Τραμπ, ο οποίος διέδιδε ότι δεν ήμουν γνήσιος Αμερικανός. Οπότε φαντάζεστε την κατάσταση που αντιμετώπιζα, σαν να βλέπεις οθόνη χωρισμένη στα δύο: Από τη μία να σχεδιάζουμε αυτή την τεράστια, παρακινδυνευμένη, δύσκολη επιχείρηση, για την οποίαν χρειαζόμασταν όλη τη δύναμη, την τεχνολογία, τις ανθρώπινες ικανότητες και το θάρρος των Αμερικανών στρατιωτών, τις μυστικές πληροφορίες κ.λπ. Και από την άλλη, είχα έναν τύπο να λέει ότι δεν είχα γεννηθεί εκεί όπου είχα γεννηθεί».

Και ο Μπαράκ Ομπάμα δεν αρκέστηκε σε αυτά και ήταν χείμμαρος… «Όλο αυτό σου δίνει μια εικόνα το πόσο αλλόκοτη είναι η σύγχρονη πολιτική. Αλλά χρειάζεται ο πρόεδρος να μένει συγκεντρωμένος στη δουλειά του, όχι στο τσίρκο. Αυτό το τσίρκο είναι όμως που κυριαρχεί στα ΜΜΕ και εν τέλει αποσυντονίζει τον Λευκό Οίκο».

Το σεξ με την Μισέλ το βράδυ που…

Η συζήτηση είχε και αδιάκριτες ερωτήσεις με τον Κιμέλ να είναι ασυγκράτητος ρωτώντας τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ. «Το βράδυ που πιάσατε τον Μπιν Λάντεν, εσείς και η Μισέλ κάνατε έρωτα για να το γιορτάσετε;».

Ο πάντα ετοιμόλογος Ομπάμα έδειξε ψύχραιμος από την άκρως αδιάκριτη ερώτηση απαντώντας… «Υποθέτω ότι η Μισέλ κοιμόταν ήδη όταν γύρισα στο σπίτι. Γιατί, γενικότερα, η αλήθεια είναι ότι εκείνη κοιμόταν βαθιά όταν εγώ τελείωνα τη δουλειά».

Ο Κίμελ δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε να πιέζει τον Ομπάμα. «Ελάτε τώρα κύριε Πρόεδρε, δεν χρειάζεται να εφευρίσκετε δικαιολογίες». Όμως ο Μπάρακ Ομπάμα τον… έστειλε με την απάντησή του: «Δεν δικαιολογούμαι. Λυπάμαι».

Οσον αφορά στον Ντόναλντ Τραμπ ο Μπαράκ Ομπάμα ήταν ιδιαίτερα καυστικός. Στην ερώτηση εάν έγραψε την αυτοβιογραφία του – που ξεπερνάει τις 700 σελίδες – με σκοπό να είναι βέβαιος ότι ο Τραμπ δεν θα τη διαβάσει ο κ. Ομπάμα είχε έτοιμη την απάντηση: «Από ό,τι ακούω, δεν νομίζω ότι χρειαζόταν να είναι 700 σελίδες για να μην την διαβάσει».

Ο παρουσιαστής Τζίμι Κίμελ που είχε μεγάλα κέφια στην συνέντευξη δεν δίστασε να παραπονεθεί στον Ομπάμα. «Κύριε πρόεδρε, γιατί μας το κάνατε αυτό; Γιατί φύγατε και μας αφήσατε στον Τραμπ;» Ο Μπαράκ Ομπάμα με χαμόγελο στα χείλη είπε ότι «ήμουν υποχρεωμένος να συμμορφωθώ με το Σύνταγμα -και με τη διαταγή της Μισέλ. Επειδή όμως το Σύνταγμά μας το βλέπω να τρεκλίζει κάπως τελευταία, νομίζω ότι τελικά η διαταγή της Μισέλ να φύγουμε από τον Λευκό Οίκο ήταν πολύ πιο ισχυρή».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις