Κόσμος

ΟΟΣΑ: Η Άννα Διαμαντοπούλου και οι άλλοι 9 υποψήφιοι για τη θέση του Γενικού Γραμματέα

Δέκα υποψηφιότητες για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΟΟΣΑ (Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) προτάθηκαν από χώρες – μέλη του Οργανισμού.

Μεταξύ αυτών είναι της κυρίας Άννας Διαμαντοπούλου που έχει προταθεί από την Ελλάδα, ενώ υποψηφίους για το ΟΟΣΑ έχουν προτείνει άλλες έξι ευρωπαϊκές χώρες, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Αυστραλία.

Οι υποψήφιοι (με αλφαβητική σειρά) είναι οι ακόλουθοι:

– Mathias Cormann (Αυστραλία)

– Άννα Διαμαντοπούλου (Ελλάδα)

– Vladimir Dlouhύ (Τσεχία)

– Philipp Hildebrand (Ελβετία)

– Kersti Kaljulaid (Εσθονία)

– Ulrik Vestergaard Knudsen (Δανία)

– Michal Kurtyka (Πολωνία)

– Christopher Liddell (ΗΠΑ)

– Cecilia Malmstrφm (Σουηδία )

– William Morneau (Καναδάς)

Το Συμβούλιο του ΟΟΣΑ θα επιλέξει τον υποψήφιο που θα διαδεχθεί τον σημερινό Γενικό Γραμματέα του, Άνχελ Γκουρία, για μία πενταετή θητεία που θα αρχίσει την 1η Ιουνίου 2021.

Τις επόμενες εβδομάδες, ο πρόεδρος της Επιτροπής Επιλογής – ο Βρετανός πρέσβης Κρίστοφερ Σάροκ, μόνιμος αντιπρόσωπος του Ηνωμένου Βασιλείου και πρύτανης του Συμβουλίου του ΟΟΣΑ – θα καλέσει όλους τους υποψήφιους για συνέντευξη από τις χώρες – μέλη στις συνόδους των επικεφαλής των αντιπροσωπειών.

Μετά τις συνεντεύξεις, ο πρόεδρος θα έχει εμπιστευτικές διαβουλεύσεις με τις επιμέρους χώρες – μέλη για να περιοριστεί ο αριθμός των υποψηφιοτήτων και τελικά να βρεθεί εκείνη για την οποία θα υπάρξει συναίνεση να ηγηθεί του ΟΟΣΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Κίνα πολλαπλασιάζει τα εργοστάσια παραγωγής πυραύλων – Τι δείχνουν δορυφορικές εικόνες
Μια εκτενής έρευνα του CNN, βασισμένη σε δορυφορικές εικόνες και επίσημα έγγραφα, αποκαλύπτει θεαματική επέκταση του κινεζικού στρατιωτικοβιομηχανικού συμπλέγματος από το 2020
Ο πυρηνικός πύραυλος DF-61 κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης στο Πεκίνο
Ο τυφώνας Καλμάγκι σαρώνει την Ασία: Πέντε νεκροί στο Βιετνάμ, σχεδόν 200 στις Φιλιππίνες
Ο τροπικός κυκλώνας έπληξε το κεντρικό Βιετνάμ με σφοδρούς ανέμους και καταρρακτώδεις βροχές, έπειτα από τη φονική του διέλευση από τις Φιλιππίνες, όπου ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται συνεχώς
Ο τυφώνας Καλμάγκι φτάνει στο Βιετνάμ