Κόσμος

Οργή Ερντογάν για ΗΠΑ μετά τον αποκλεισμό από το πρόγραμμα των F-35

Ορισμένος είναι ο Ερντογάν μετά την απόφαση των ΗΠΑ να αποκλείσει την Τουρκία από τα F-35 Tηλεφώνησε στον σύμβουλο του Τραμπ, Τζον Μπόλτον. Σε κάκιστο σημείο οι σχέσεις των δύο χωρών.

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την απόφαση των ΗΠΑ να αποκλείσουν την Άγκυρα από το πρόγραμμα παραγωγής των μαχητικών αεροσκαφών F-35. Εξέφρασε την έντονη δυσφορία του, σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό κανάλι CNN Turk.

Η δήλωση αυτή έγινε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Ερντογάν με τον Τζον Μπόλτον, τον σύμβουλο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για θέματα Εθνικής Ασφάλειας.

Αφού ξεκίνησε η παράδοση του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400 στην Τουρκία, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι αποκλείουν την Τουρκία από το πρόγραμμα των υπερσύγχρονων μαχητικών F-35.

Ο εκπρόσωπος του Ερντογάν Ιμπραχίμ Καλίν είπε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών, που είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, δεν θα μπορούσαν να παραμείνουν υγιείς με τέτοιες μονομερείς αποφάσεις, πρόσθεσε το CNN Turk.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ επιβεβαιώνει ότι η CIA του είπε ότι ο νέος ανώτατος ηγέτης του Ιράν είναι ομοφυλόφιλος
Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να διασκέδασε με την εκτίμηση της CIA ότι ο νεότερος Χαμενεΐ διατηρούσε μακροχρόνια σεξουαλική σχέση με τον άνδρα δάσκαλό του από την παιδική του ηλικία
Ντόναλντ Τραμπ
Ο Τραμπ δίνει 10ήμερη παράταση στο Ιράν: «Ιστορική κόλαση» λέει η Τεχεράνη σε περίπτωση χερσαίας εισβολής
Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε λόγο πως οι διαπραγματεύσεις με το Ιράν προχωρούν πολύ καλά, ενώ την ίδια ώρα η Τεχεράνη το διαψεύδει και κάνει λόγο για ένα εκατομμύριο «έτοιμους» στρατιώτες
Ντόναλντ Τραμπ
Times of Israel: Ο Τραμπ κλίνει προς τη χερσαία εισβολή στο Ιράν – Η Τεχεράνη θα αναγκαστεί τότε να υποκύψει
Ο αξιωματούχος, που γνωρίζει από κοντά τις διαπραγματεύσεις, ανέφερε ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν κατ’ ιδίαν πως το Ιράν δύσκολα θα δεχτεί τις παραχωρήσεις του αμερικανικού σχεδίου 15 σημείων
Ντόναλντ Τραμπ