Κόσμος

Οργή της Άγκυρας για την άρση εμπάργκο από τις ΗΠΑ στην Κύπρο – «Δηλητηριάζει τις ελπίδες για ειρήνη στην Αν.Μεσόγειο»

Η απόφαση των ΗΠΑ για μερική άρση του εμπάργκο όπλων προς τους Ελληνοκύπριους, δηλητηριάζει τις ελπίδες για ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο και είναι ασύμβατη με το πνεύμα της συμμαχίας, ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως υπογραμμίζει η ανακοίνωση: «Η σημερινή απόφαση των ΗΠΑ για την άρση του εμπάργκο όπλων κατά της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης αγνοεί την ισότητα και την ισορροπία μεταξύ των δύο λαών στο νησί. Είναι βέβαιο ότι αυτή η απόφαση θα πλήξει τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού ζητήματος».

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι σε μια περίοδο εν εξελίξει προσπαθειών για μείωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, οι ΗΠΑ λαμβάνουν μια τέτοια απόφαση που είναι ασύμβατη με το πνεύμα της συμμαχίας.

«Αναμένουμε από τις ΗΠΑ να επανεξετάσουν την απόφασή τους και να υποστηρίξουν τις υπάρχουσες προσπάθειες για την επίτευξη ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή», συμπληρώνει η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, προειδοποιώντας πως σε διαφορετική περίπτωση: «Η Τουρκία, ως εγγυήτρια χώρα για την Κύπρο, θα λάβει αποφασιστικά τα απαραίτητα μέτρα για να εγγυηθεί την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων σύμφωνα με τη νομική και ιστορική ευθύνη της».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κραν Μοντανά: «Μέχρι να συμβεί το κακό, κανείς δεν φανταζόταν ότι υπήρχαν σοβαρά προβλήματα ασφάλειας», λέει Ελληνίδα κάτοικος
«Βρίσκεται πολύ κοντά στο campus μεγάλης διεθνούς σχολής γι’ αυτό και συχνάζουν πολλοί φοιτητές, από διάφορες χώρες, ανάμεσά τους και Έλληνες», είπε η κάτοικος Λωζάνης
Πυροσβέστες τιμούν τη μνήμη των θυμάτων
Ταυτοποιήθηκαν ακόμη 16 θύματα της φονικής φωτιάς στο Κραν Μοντανά - Μόλις 14 χρόνων το νεότερο
Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 24 θύματα - Παραμένει αγνοούμενη η 15χρονη Αλίκη - Σε εξέλιξη η έρευνα για τους ιδιοκτήτες του μπαρ και τους λόγους που εξαπλώθηκε τόσο γρήγορα η φωτιά
REUTERS