Τρίτη, 7 Μαΐ
25oC Αθήνα

Οργή! Το Charlie Hebdo παρομοιάζει τον Αϊλάν με τους δράστες των επιθέσεων στην Κολωνία

Οργή! Το Charlie Hebdo παρομοιάζει τον Αϊλάν με τους δράστες των επιθέσεων στην Κολωνία

Οι εικόνες του άψυχου σώματος του μικρού Aylan Kurdi είχαν συγκλονίσει τον κόσμο . Ένα μικρό παιδί από τη Συρία που πνίγηκε στα νερά του Αιγαίου στην προσπάθειά του για ένα καλύτερο μέλλον. Ένα σκίτσο του Charlie Hebdo για τον μικρό Aylan έρχεται λίγους μήνες την τραγωδία του περασμένου Σεπτεμβρίου να προκαλέσει παγκόσμια κατακραυγή.

Η σοκαριστική γελοιογραφία τον παρουσιάζει ενήλικο με μύτη γουρουνιού να κυνηγά μια τρομοκρατημένη Γερμανίδα, προσπαθώντας να την παρενοχλήσει. Συνδέουν τον νεκρό Aylan με τις συμμορίες μεταναστών που φέρονται να διεξήγαγαν συντονισμένες σεξουαλικές επιθέσεις στην Κολωνία την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε την παγκόσμια οργή, με τους κατακριτές να χαρακτηρίζουν το σκίτσο αηδιαστικό.

Το γαλλικό σατιρικό περιοδικό, που βρίσκεται αντιμέτωπο με την εξαγριωμένη κοινή γνώμη, υποστηρίζει ότι απλώς σατίρισε την ισλαμοφοβία και εκείνους που μισούν τους μετανάστες. Καταδικάστηκε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το προκλητικό σκίτσο, με πολλούς να κάνουν λόγο για κραυγαλέο ρατσισμό και εξάπλωση του μίσους. Το συνέκριναν μάλιστα με το ναζιστικό περιοδικό Der Sturmer που χλεύαζε τους Εβραίους στην πορεία προς το Ολοκαύτωμα τη δεκαετία του 1930. “Όλοι όσοι εργάζονται στο Charlie Hebdo είναι από τους πιο φανατικούς ανθρώπους στον κόσμο” σημείωσε ο χρήστης του Twitter Chris Erion.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε