Κόσμος

Οργή του Ισραήλ για τον Σάντσεθ που καταγγέλλει τις δολοφονίες «αδιακρίτως» Παλαιστινίων στη Γάζα

Ο Ισπανός πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ, κατήγγειλε σήμερα τη δολοφονία αδιακρίτως – όπως την χαρακτήρισε – Παλαιστινίων στη Γάζα, προκαλώντας την οργισμένη απάντηση του Ισραήλ, το οποίο ανέφερε ότι τέτοιες δηλώσεις ενισχύουν την τρομοκρατία.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Ράφα, σύνορα της Λωρίδα Γάζας με την Αίγυπτο, με τον Βέλγο ομόλογό του, Αλεξάντερ ντε Κροο, ο Πέδρο Σάντσεθ ζήτησε παράλληλα την διαρκή ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός «για να αντιστραφεί η καταστροφική κατάσταση που βιώνει ο λαός της Λωρίδας της Γάζας».

«Η δολοφονία αδιακρίτως αθώων πολιτών, συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων αγοριών και κοριτσιών, είναι εντελώς απαράδεκτη», δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Έλι Κοέν, εξέδωσε αργότερα ανακοίνωση κατηγορώντας τους Σάντσεθ και ντε Κροο για «ψευδείς ισχυρισμούς» που «ενισχύουν την τρομοκρατία», τονίζοντας ότι κάλεσε τους πρέσβεις της Ισπανίας και του Βελγίου στο Ισραήλ για να δώσουν εξηγήσεις.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, τοποθετήθηκε επίσης για τις δηλώσεις των Σάντσεθ και ντε Κροο, λέγοντας ότι οι δύο ευρωπαίοι ηγέτες απέτυχαν να επισημάνουν τα εγκλήματα της Χαμάς κατά της ανθρωπότητας, όπως τα αποκάλεσε.

«Ο πρωθυπουργός καταδικάζει σθεναρά τα σχόλια του Βέλγου και του Ισπανού πρωθυπουργού ότι δεν αποδίδουν την πλήρη ευθύνη στη Χαμάς για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξε, η οποία σφαγίασε τους πολίτες μας και χρησιμοποιεί τους Παλαιστίνιους ως ανθρώπινες ασπίδες», ανακοίνωσε το γραφείο του Νετανιάχου.

Μια ημέρα νωρίτερα, ο Σάντσεθ κατά την επίσκεψή του στο Ισραήλ συνάντησε τον Νετανιάχου, τον Ισραηλινό πρόεδρο Ισαάκ Χέρτζογκ καθώς και τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς στη Ραμάλα στη Δυτική Όχθη, και διατύπωσε την ιδέα μιας διεθνούς ειρηνευτικής διάσκεψης για την ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση με στόχο τη δημιουργία ενός βιώσιμου παλαιστινιακού κράτους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σκιές στο παρελθόν του Πάπα Λέοντα 14ου: Κατηγορίες για συγκάλυψη σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από ιερείς σε Σικάγο και Περού
«Η σιωπή είναι αμαρτία. Ο Ιησούς θέλει να σταματήσουμε αυτά τα πράγματα, όχι να δημιουργούμε έναν εύφορο κήπο όπου ανθίζει η σεξουαλική κακοποίηση», λέει ένα από τα θύματα
Ο νεοεκλεγείς Πάπας Λέων ΙΔ', Αμερικανός καρδινάλιος Robert Prevost
Ο συμβολισμός του κόκκινου στα άμφια του νέου Πάπα - Τι αποκαλύπτουν για την πολιτική του
H πρώτη αμφίεση ενός Πάπα λειτουργεί σαν «δήλωση προθέσεων» του, καθώς αποκαλύπτει την πνευματική του ταυτότητα, τις θεολογικές του προτεραιότητες και το ύφος ποιμαντορίας που θα ακολουθήσει
Ο Πάπας Λέων ο 14ος
Ο γκουρού επικοινωνίας του Τραμπ συνεργάζεται με τον Σαλί Μπερίσα για την ανατροπή του Έντι Ράμα - Αποκάλυψη Politico ενόψει των εκλογών στην Αλβανία
Ο Κρις ΛαΣιβίτα συνέβαλε στην επαναφορά του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο και τώρα συνεργάζεται με τον πρώην πρόεδρο της Αλβανίας
Κρις ΛαΤσιβίτα 3