Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Οργή Τουρκίας για EastMed: Βρώμικη συμφωνία που δεν θα κρατήσει!

Οργή Τουρκίας για EastMed: Βρώμικη συμφωνία που δεν θα κρατήσει!

Άκρως προκλητική ανακοίνωση του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι.
«Μάταιες κινήσεις στην περιοχή για να αποκλείσουν τη χώρα μας και την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου».
«Κάποιες χώρες επιδιώκουν αυτές τις κακές πολιτικές συμφωνίες αντί της συνεργασίας».

Το… φυσάει και δεν κρυώνει η Άγκυρα με την υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό EastMed. Η οργή την οδήγησε σε νέες άκρως προκλητικές δηλώσεις με αποδέκτη (και) την Ελλάδα, δια στόματος του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι.

Δήλωσε ότι κάθε σχέδιο που αγνοεί τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων για τους φυσικούς πόρους στην ανατολική Μεσόγειο θα αποτύχει.

«Η υπογραφή της συμφωνίας για τον EastMed είναι ένα νέο παράδειγμα μάταιων προσπαθειών στην περιοχή να αποκλείσουν την χώρα μας και την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρεια Κύπρου», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Ο πιο οικονομικός και ασφαλής δρόμος για την αξιοποίηση των φυσικών πόρων στην ανατολική Μεσόγειο και η διανομή τους στις καταναλωτικές αγορές στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της χώρας μας, είναι η Τουρκία», υπογράμμισε ο Ακσόι στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

«Ο αποκλεισμός τόσο ο δικός μας όσο και των Τουρκοκύπριων είναι μια ξεκάθαρη ένδειξη ότι κάποιες χώρες επιδιώκουν κακές πολιτικές συμφωνίες αντί της συνεργασίας. Υπενθυμίζουμε στους εμπνευστές αυτού του σχεδίου ότι αυτές οι βρώμικες συμφωνίες δεν έχουν μέλλον, όπως συνέβαινε στο παρελθόν», καταλήγει η ανακοίνωση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις