Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Οργή Τσαβούσογλου για Μπορέλ: Στη Ισπανία υπάρχουν τζαμιά που έγιναν εκκλησίες

Τσαβούσογλου
Φωτογραφία αρχείου

Μία ημέρα μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων και τις δηλώσεις του Ζοζέπ Μπορέλ για την Αγιά Σοφιά, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου εξαπέλυσε “πυρά’ κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “απορρίπτουμε την καταδίκη”. 

Μάλιστα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας χρησιμοποίησε ως επιχείρημα την Ισπανία όπου -όπως είπε – υπήρχαν τζαμιά έγιναν εκκλησίες.

Click4more: Αγιά Σοφιά: Αυτές είναι οι οδηγίες για τις αγιογραφίες – Έτσι θα γίνει τζαμί

Κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, κάλεσε την τουρκική κυβέρνηση να επανεξετάσει και να αλλάξει την απόφαση μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς από μουσείο σε τζαμί. “Ένα σημαντικό θέμα ήταν αυτό της Αγιάς Σοφιάς. Το συμβούλιο καταδίκαστε την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει ένα εμβληματικό μουσείο όπως η Αγιά Σοφιά σε τζαμί. Αυτή η απόφαση θα τροφοδοτήσει αναπόφευκτα τη δυσπιστία, τον διχασμό ανάμεσα στις θρησκευτικές κοινότητες και θα υπονομεύσει τις προσπαάθειες μας για διάλογο και συνεργασία. Καλούμε τις τουρκικές αρχές άμεσα να επανεξετάσουν και να αλλάξουν την απόφαση”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: milliyet 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις