Κόσμος

Οργή! Χτυπούσε τη γυναίκα του μέχρι να την σκοτώσει και οι περαστικοί… απλά κοιτούσαν – ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οργή και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει ένα βίντεο από την Κίνα, το οποίο δείχνει έναν άνδρα να χτυπά μέχρι θανάτου τη γυναίκα του μέσα στη μέση του δρόμου!

Το ακόμα πιο εξοργιστικό είναι πως ενώ πολλοί περαστικοί βλέπουν τον “νταή” να χτυπά τη γυναίκα που είναι πεσμένη κάτω με καρέκλα (!!!) κάθονται άπραγοι και δεν κάνουν τίποτα.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το βίαιο περιστατικό σημειώθηκε όταν το παντρεμένο ζευγάρι χτύπησε κατά λάθος ένα όχημα με το ηλεκτρικό του σκούτερ στην πόλη Σουοντζόου.

Η αστυνομία αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι η γυναίκα πέθανε το πρωί του Σαββάτου.

“Ο ύποπτος βρίσκεται υπό κράτηση από τα όργανα δημόσιας ασφάλειας και η υπόθεση βρίσκεται υπό πλήρη διερεύνηση”, ανέφερε η αστυνομία.

Απλά… άραζαν και κοιτούσαν

Στο βίντεο, ποδηλάτες, μοτοσυκλετιστές και πεζοί, ανάμεσά τους και παιδιά, φαίνονται να παρακολουθούν την επίθεση του άνδρα προς την σύζυγό του να εκδηλώνεται στην άκρη του δρόμου.

Αναρτήσεις στα social media προκάλεσαν χιλιάδες σχόλια με τους περισσότερους χρήστες να καταγγέλλουν την αδράνεια των περαστικών και την αδιαφορία που υπάρχει απέναντι στην ενδοοικογενειακή βία σε κάποιους τομείς της κινεζικής κοινωνίας.

“Δεν κρατάει αυτόματο όπλο, γιατί κανένας δεν προσπάθησε να τον σταματήσει;”, αναρωτιέται ένας χρήστης.

Η Κίνα θέσπισε έναν συγκεκριμένο νόμο ποινικοποίησης της ενδοοικογενειακής βίας το 2015. Ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι η ενδοοικογενειακή βία συχνά αγνοείται.

1 στις 4 γυναίκες στην Κίνα είναι θύμα ενδοοικογενειακής βίας

Όταν ψηφίστηκε ο νόμος, η κυβερνητική Πανκινεζική Ομοσπονδία Γυναικών εκτιμούσε ότι περίπου μια στις 4 γυναίκες στην Κίνα έχει πέσει θύμα βίας από τον σύζυγό της στη διάρκεια του γάμου της.

Κάθε χρόνο οι αρχές καταγράφουν περίπου 40.000 με 50.000 καταγγελίες.

Η οργή που προκλήθηκε από το περιστατικό θυμίζει ένα συμβάν του 2011, το οποίο είχε καταγραφεί από κάμερα, με ένα νήπιο στην πόλη Φοσάν, το οποίο χτυπήθηκε από ένα όχημα δύο φορές και δεκάδες περαστικοί το αγνόησαν.

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης επισημαίνουν ότι υπάρχει μια ευρεία άποψη στην Κίνα πως όποιος προσφερθεί να βοηθήσει πιθανόν να κληθεί να καλύψει το κόστος της νοσοκομειακής περίθαλψης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ρεκόρ Γκίνες με 5.000 χορευτές στην Τουρκία – Ο ποντιακός χορός παρουσιάστηκε ως «τουρκικός»
Το θέμα είναι βέβαια ότι οι Τούρκοι χαρακτήρισαν τον ποντιακό ως μέρος της τουρκικής παραδοσιακής πολιτιστικής κληρονομιάς τους με τα μέσα της χώρας να δίνουν έκταση στο θέμα
Τούρκοι χορεύουν ποντιακό χορό
Τρεις πυροσβέστες νεκροί στο Κολοράντο – Τεράστιες φωτιές στις νοτιοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ
Οι υψηλές θερμοκρασίες, οι ισχυροί άνεμοι, η παρατεταμένη ξηρασία και το περιορισμένο χιονοκάλυμμα του χειμώνα ευνοούν την ακραία εξάπλωση των πυρκαγιών και αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης νέων εστιών
Φωτιά στο Κολοράντο
Σβήνουν οι ελπίδες για επιζώντες μετά τους σεισμούς στη Βενεζουέλα - Εξαγριωμένοι πολίτες ανάγκασαν στρατιώτες να σκάψουν στα ερείπια
Δύο 11χρονοι και ένας πατέρας με τον έφηβο γιο του ανασύρθηκαν ζωντανοί 4 ημέρες μετά την καταστροφή - Δείτε βίντεο από τις δραματικές διασώσεις
  MIGUEL MEDINA
Axios: Συμφωνία ΗΠΑ και Ιράν για προσωρινό τερματισμό των επιθέσεων – Συνάντηση αντιπροσωπιών στο Κατάρ την Τρίτη
Οι ένοπλες δυνάμεις των δυο χωρών αντάλλαξαν χτυπήματα τις τελευταίες ημέρες κι αλληλοκατηγορήθηκαν για παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός, με τον έλεγχο των Στενών του Ορμούζ να βρίσκεται στο επίκεντρο
Διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν