Κόσμος

Οργή! Χτυπούσε τη γυναίκα του μέχρι να την σκοτώσει και οι περαστικοί… απλά κοιτούσαν – ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οργή και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει ένα βίντεο από την Κίνα, το οποίο δείχνει έναν άνδρα να χτυπά μέχρι θανάτου τη γυναίκα του μέσα στη μέση του δρόμου!

Το ακόμα πιο εξοργιστικό είναι πως ενώ πολλοί περαστικοί βλέπουν τον “νταή” να χτυπά τη γυναίκα που είναι πεσμένη κάτω με καρέκλα (!!!) κάθονται άπραγοι και δεν κάνουν τίποτα.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το βίαιο περιστατικό σημειώθηκε όταν το παντρεμένο ζευγάρι χτύπησε κατά λάθος ένα όχημα με το ηλεκτρικό του σκούτερ στην πόλη Σουοντζόου.

Η αστυνομία αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι η γυναίκα πέθανε το πρωί του Σαββάτου.

“Ο ύποπτος βρίσκεται υπό κράτηση από τα όργανα δημόσιας ασφάλειας και η υπόθεση βρίσκεται υπό πλήρη διερεύνηση”, ανέφερε η αστυνομία.

Απλά… άραζαν και κοιτούσαν

Στο βίντεο, ποδηλάτες, μοτοσυκλετιστές και πεζοί, ανάμεσά τους και παιδιά, φαίνονται να παρακολουθούν την επίθεση του άνδρα προς την σύζυγό του να εκδηλώνεται στην άκρη του δρόμου.

Αναρτήσεις στα social media προκάλεσαν χιλιάδες σχόλια με τους περισσότερους χρήστες να καταγγέλλουν την αδράνεια των περαστικών και την αδιαφορία που υπάρχει απέναντι στην ενδοοικογενειακή βία σε κάποιους τομείς της κινεζικής κοινωνίας.

“Δεν κρατάει αυτόματο όπλο, γιατί κανένας δεν προσπάθησε να τον σταματήσει;”, αναρωτιέται ένας χρήστης.

Η Κίνα θέσπισε έναν συγκεκριμένο νόμο ποινικοποίησης της ενδοοικογενειακής βίας το 2015. Ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι η ενδοοικογενειακή βία συχνά αγνοείται.

1 στις 4 γυναίκες στην Κίνα είναι θύμα ενδοοικογενειακής βίας

Όταν ψηφίστηκε ο νόμος, η κυβερνητική Πανκινεζική Ομοσπονδία Γυναικών εκτιμούσε ότι περίπου μια στις 4 γυναίκες στην Κίνα έχει πέσει θύμα βίας από τον σύζυγό της στη διάρκεια του γάμου της.

Κάθε χρόνο οι αρχές καταγράφουν περίπου 40.000 με 50.000 καταγγελίες.

Η οργή που προκλήθηκε από το περιστατικό θυμίζει ένα συμβάν του 2011, το οποίο είχε καταγραφεί από κάμερα, με ένα νήπιο στην πόλη Φοσάν, το οποίο χτυπήθηκε από ένα όχημα δύο φορές και δεκάδες περαστικοί το αγνόησαν.

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης επισημαίνουν ότι υπάρχει μια ευρεία άποψη στην Κίνα πως όποιος προσφερθεί να βοηθήσει πιθανόν να κληθεί να καλύψει το κόστος της νοσοκομειακής περίθαλψης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ άλλαξαν εκτάκτως σχολείο στα παιδιά τους – Το «Happy birthday, my love» για τα 42α γενέθλιά του
Οι ανησυχίες για την ασφάλεια και οι δυσκολίες στις καθημερινές μετακινήσεις πίσω από την απόφαση του ζευγαριού - Το τρυφερό βίντεο της Μέγκαν Μαρκλ στον «simply the best» σύζυγό της
Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ
Απίστευτα σκηνικά σε επίδειξη στη Νέα Υόρκη: Στέλεχος της βιομηχανίας της μόδας ακινητοποίησε με κεφαλοκλείδωμα ακτιβιστές της PETA
Το στέλεχος της μόδας τοποθετήθηκε μέσω ανάρτησης στο Instagram πως «αντέδρασα με ακατάλληλο τρόπο σε ένα περιστατικό σε επίδειξη νωρίτερα σήμερα. Δεν ήταν δική μου αρμοδιότητα να το κάνω»
Απίστευτα σκηνικά σε επίδειξη στη Νέα Υόρκη: Στέλεχος της βιομηχανίας της μόδας ακινητοποίησε με κεφαλοκλείδωμα ακτιβιστές της PETA
Ντόναλντ Τραμπ: Μπλόκο στις ρυθμίσεις για την ΑΙ – «Ο μόνος έλεγχος που χρειάζεται είναι ένας έξυπνος πρόεδρος»
Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστηρίζει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια «άρρωστη συνωμοσία» για την υπονόμευση της Τεχνητής Νοημοσύνης και δεν συμμερίζεται τις ανησυχίες πολλών
τραμπ
Το Πεντάγωνο παραδέχεται για ελλείψεις πυρομαχικών εξαιτίας του πολέμου κατά του Ιράν
Στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο Αμερικανός πρόεδρος επέμενε ότι οι διαθέτουν «πρακτικά απεριόριστο απόθεμα πυρομαχικών», όπως δεν έπαψε να επαναλαμβάνει κατά τη διάρκεια του πολέμου
Αμερικανοί στρατιώτες