Κόσμος

Οργή! Χτυπούσε τη γυναίκα του μέχρι να την σκοτώσει και οι περαστικοί… απλά κοιτούσαν – ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οργή και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει ένα βίντεο από την Κίνα, το οποίο δείχνει έναν άνδρα να χτυπά μέχρι θανάτου τη γυναίκα του μέσα στη μέση του δρόμου!

Το ακόμα πιο εξοργιστικό είναι πως ενώ πολλοί περαστικοί βλέπουν τον “νταή” να χτυπά τη γυναίκα που είναι πεσμένη κάτω με καρέκλα (!!!) κάθονται άπραγοι και δεν κάνουν τίποτα.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το βίαιο περιστατικό σημειώθηκε όταν το παντρεμένο ζευγάρι χτύπησε κατά λάθος ένα όχημα με το ηλεκτρικό του σκούτερ στην πόλη Σουοντζόου.

Η αστυνομία αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι η γυναίκα πέθανε το πρωί του Σαββάτου.

“Ο ύποπτος βρίσκεται υπό κράτηση από τα όργανα δημόσιας ασφάλειας και η υπόθεση βρίσκεται υπό πλήρη διερεύνηση”, ανέφερε η αστυνομία.

Απλά… άραζαν και κοιτούσαν

Στο βίντεο, ποδηλάτες, μοτοσυκλετιστές και πεζοί, ανάμεσά τους και παιδιά, φαίνονται να παρακολουθούν την επίθεση του άνδρα προς την σύζυγό του να εκδηλώνεται στην άκρη του δρόμου.

Αναρτήσεις στα social media προκάλεσαν χιλιάδες σχόλια με τους περισσότερους χρήστες να καταγγέλλουν την αδράνεια των περαστικών και την αδιαφορία που υπάρχει απέναντι στην ενδοοικογενειακή βία σε κάποιους τομείς της κινεζικής κοινωνίας.

“Δεν κρατάει αυτόματο όπλο, γιατί κανένας δεν προσπάθησε να τον σταματήσει;”, αναρωτιέται ένας χρήστης.

Η Κίνα θέσπισε έναν συγκεκριμένο νόμο ποινικοποίησης της ενδοοικογενειακής βίας το 2015. Ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι η ενδοοικογενειακή βία συχνά αγνοείται.

1 στις 4 γυναίκες στην Κίνα είναι θύμα ενδοοικογενειακής βίας

Όταν ψηφίστηκε ο νόμος, η κυβερνητική Πανκινεζική Ομοσπονδία Γυναικών εκτιμούσε ότι περίπου μια στις 4 γυναίκες στην Κίνα έχει πέσει θύμα βίας από τον σύζυγό της στη διάρκεια του γάμου της.

Κάθε χρόνο οι αρχές καταγράφουν περίπου 40.000 με 50.000 καταγγελίες.

Η οργή που προκλήθηκε από το περιστατικό θυμίζει ένα συμβάν του 2011, το οποίο είχε καταγραφεί από κάμερα, με ένα νήπιο στην πόλη Φοσάν, το οποίο χτυπήθηκε από ένα όχημα δύο φορές και δεκάδες περαστικοί το αγνόησαν.

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης επισημαίνουν ότι υπάρχει μια ευρεία άποψη στην Κίνα πως όποιος προσφερθεί να βοηθήσει πιθανόν να κληθεί να καλύψει το κόστος της νοσοκομειακής περίθαλψης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονιστική μαρτυρία για την τραγωδία με τον Ντίμη Μαυρόπουλο στην Κύπρο: «Τα κύματα χτυπούσαν το πλοίο και το έριξαν στα βράχια, φίλοι του φώναζαν να κατέβει»
Το σκάφος του 76χρονου διαλύθηκε με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο - Η σύντροφός του νοσηλεύεται με κατάγματα, εξιτήριο για την κόρη του
Ντίμης Μαυρόπουλος: Συγκλονιστική μαρτυρία για τον Ελληνοκύπριο επιχειρηματία – «Τα κύματα χτυπούσαν το πλοίο και το έριξαν στα βράχια, φίλοι του φώναζαν να κατέβει» 7
Γραπτό μήνυμα Μοτζτάμπα Χαμενεΐ στις χώρες του Κόλπου: «Αναγνωρίστε τον αληθινό εχθρό, να είμαστε ενωμένοι οι μουσουλμάνοι»
Ο Μοζτάμπα Χαμενεΐ, που διαδέχθηκε τον πατέρα του Αλί Χαμενεΐ, δεν έχει εμφανισθεί δημόσια μετά την 28η Φεβρουαρίου, πρώτη ημέρα της αμερικανοϊσραηλινής επίθεσης
Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ
Πυροβολισμοί σε rave party στην Ελβετία: Τουλάχιστον ένας νεκρός και 5 τραυματίες, ο δράστης αναζητείται - Ηχητικό ντοκουμέντο
Οι πυροβολισμοί έπεσαν περίπου στις 03.00 τοπική ώρα κατά την διάρκεια του «Aarauer Rave», ετήσιου techno πάρτι με την συμμετοχή 3.500 ατόμων στο ιπποδρόμιο του Ααράου - Σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση
Ελβετία: Πυροβολισμοί σε rave party, τουλάχιστον ένας νεκρός και 5 τραυματίες, ο δράστης αναζητείται – Ηχητικό ντοκουμέντο
Ντίμης Μαυρόπουλος: Ποιος ήταν ο Ελληνοκύπριος επιχειρηματίας που «έσβησε» στα συντρίμμια του σκάφους του στο Κάβο Γκρέκο στην Κύπρο
Διαλύθηκε το σκάφος του στα βράχια - Η σύντροφος και η κόρη του πρόλαβαν και πήδηξαν στη θάλασσα - Πώς έγινε το τραγικό περιστατικό
Ντίμης Μαυρόπουλος
7