Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Οργισμένη η Ρωσία με την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ – «Θα λάβουμε αντίμετρα»

Οργισμένη η Ρωσία με την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ – «Θα λάβουμε αντίμετρα»

Το Κρεμλίνο απείλησε ξανά ότι θα λάβει «αντίμετρα» μετά την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, χαρακτηρίζοντας τη διεύρυνση της συμμαχίας «πλήγμα στην ασφάλεια» της Ρωσίας.

«Πρόκειται για μια νέα επιδείνωση της κατάστασης, η διεύρυνση του ΝΑΤΟ αποτελεί πλήγμα για την ασφάλεια της Ρωσίας», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ εκπρόσωπος του Κρεμλίνου για την επίση ένταξη της Φινλανδίας.

«Αυτό μας αναγκάζει να λάβουμε αντίμετρα», πρόσθεσε χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

31ο μέλος του ΝΑΤΟ

Η Φινλανδία γίνεται σήμερα επίσημα το 31ο μέλος του ΝΑΤΟ, αφού έχει πάρει πλέον το «οκ» από όλα τα κράτη – μέλη.

«Αυτό θα κάνει τη Φινλανδία περισσότερη ασφαλή και το ΝΑΤΟ πιο ισχυρό», δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ προσερχόμενος στη Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών της συμμαχίας.

Η είσοδος της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ γίνεται την ημέρα της επετείου της υπογραφής της Συνθήκης της Ουάσιγκτον, στις 4 Απριλίου 1949, επισήμανε ο Στόλτενμπεργκ.

Κατά τη διάρκεια τελετής που θα διοργανωθεί σήμερα το απόγευμα, στο περιθώριο της συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών τoυ ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, η φινλανδική σημαία θα υψωθεί μαζί με τις άλλες συμμαχικές σημαίες, παρουσία του Φινλανδού Προέδρου Σαουλί Νιινίστο.

Ο Στόλτενμπεργκ σημείωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ήθελε να απομακρυνθούν οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ από τις χώρες-μέλη της Ανατολικής Ευρώπης και να κλείσουν οι πόρτες του ΝΑΤΟ σε νέα μέλη, αλλά αντ’ αυτού η απάντηση που παίρνει είναι «μεγαλύτερη παρουσία του ΝΑΤΟ στην ανατολική πτέρυγα της Συμμαχίας» και η ένταξη της Φινλανδίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις