Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Οργισμένη με την Ουγγαρία η φον ντερ Λάιεν: Ντροπή! Νόμος αντίθετος με τις αξίες της Ε.Ε.

Οργισμένη με την Ουγγαρία η φον ντερ Λάιεν: Ντροπή! Νόμος αντίθετος με τις αξίες της Ε.Ε.

Κάτι περισσότερο από εξοργισμένη για την Ουγγαρία που καταπατά ανθρώπινα δικαιώματα εμφανίστηκε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Και χαρακτήρισε το νόμο κατά της «προώθησης» της ομοφυλοφιλίας «ντροπή».

Η Ουγγαρία έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων για την απόφασή της να περάσει νόμο (!) που απαγορεύει την «προώθηση» της ομοφυλοφιλίας στους ανηλίκους! Ξ πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ερωτηθείσα σχετικά κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Βέλγο πρωθυπουργό Αλεξάντερ Ντε Κρόο για το Πρόγραμμα Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας του Βελγίου, έκανε λόγο για ντροπή και καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ζήτησε από τους αρμόδιους επιτρόπους να γράψουν επιστολή προς τις ουγγρικές αρχές εκφράζοντας την ανησυχία πριν το νομοσχέδιο τεθεί σε εφαρμογή.

«Αυτός ο νόμος ξεκάθαρα κάνει διακρίσεις μεταξύ των ανθρώπων με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό και είναι αντίθετο στις θεμελιώδεις αξίες της ΕΕ, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την ισότητα και τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα», ανέφερε η πρόεδρος της Κομισιόν.

«Δεν κάνουμε συμβιβασμούς», τόνισε και προσέθεσε: «Θα χρησιμοποιήσω όλες τις δυνάμεις της Κομισιόν για να διαβεβαιώσω ότι υπάρχει εγγύηση για τα δικαιώματα όλων των Ευρωπαίων πολιτών όποιος κι αν είναι κάποιος, όπου κι αν μένει».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις