Κόσμος

Ορίστηκε ο νέος ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους στη θέση του αλ Μπαγκντάντι

Το Ισλαμικό Κράτος επιβεβαίωσε για πρώτη φορά τον θάνατο του ηγέτη του αλ Μπαγκτάντι και ορκίστηκε εκδίκηση.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος όρισε ως διάδοχο του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι και νέο ηγέτη του τον Αμπού Ιμπραήμ αλ Χασέμι αλ Κουράσι.

Το Ισλαμικό Κράτος έκανε την ανακοίνωση αφού επιβεβαίωσε για πρώτη φορά επισήμως τον θάνατο του αλ Μπαγκντάντι σε ένα ηχητικό μήνυμα, που μεταδόθηκε από το ελεγχόμενο από το χαλιφάτο πρακτορείο Amaq.

Επιπλέον, το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος επιβεβαιώνει ότι και ο εκπρόσωπός του Αμπού αλ Χασάν αλ Μουχατζίρ είναι νεκρός, ενώ υπόσχεται εκδίκηση για τον θάνατο του αρχηγού του.

“Ω, μουσουλμάνοι, ω, μουτζαχεντίν, στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους (…), κλαίμε για τον διοικητή των πιστών Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι”, αναφέρεται στο μήνυμα που αναρτήθηκε στην εφαρμογή Telegram.

Απευθυνόμενο προς τις ΗΠΑ, το Ισλαμικό Κράτος λέει: «Μην χαίρεστε με τον θάνατο του σεΐχη αλ Μπαγκντάντι».

Επιπλέον, στο ηχογραφημένο μήνυμα επαναλαμβάνεται η περσινή έκκληση του Μπαγκντάντι, που ζήτησε από τους υποστηρικτές του να απελευθερώσουν τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους.

Ποιός είναι ο νέος αρχηγός του ISIS

Ο Αϊμέν αλ Ταμίμι, ένας ερευνητής στο πανεπιστήμιο του Σουόνσι, με ειδικότητα στο Ισλαμικό Κράτος, επισήμανε ότι το όνομα αυτό είναι άγνωστο, θα μπορούσε, ωστόσο, να πρόκειται για έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο – Ιρακινό ιερωμένο- που ονομάζεται Χατζ Αμπντάλα, τον οποίο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε κατονομάσει μεταξύ των πιθανών διαδόχων του Μπαγκντάντι.

«Θα μπορούσε να είναι κάποιος που γνωρίζουμε, ο οποίος έχει πιθανόν μόλις πάρει το νέο του όνομα» εξήγησε ο Ταμίμι.

Λίγες ώρες νωρίτερα το Αμερικανικό Πεντάγωνο έδινε στη δημοσιότητα βίντεο από την ισοπέδωση του κρησφύγετου του αλ Μπαγκντάντι, προσθέτοντας πως στόχος της επιχείρησης ήταν να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρχει κάποιο σημείο που θα τον θυμίζει κατά οποιονδήποτε τρόπο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βαυαρία: «Ομοίωμα βόμβας» το ύποπτο αντικείμενο στις γραμμές τρένου – Έληξε ο συναγερμός
Το μεταλλικό αντικείμενο που εντοπίστηκε στον σταθμό του Τρόιχτλινγκεν δεν περιείχε εκρηκτικά, σύμφωνα με τη Bild - Είχαν εκκενωθεί κτίρια και είχε αναπτυχθεί ρομπότ εξουδετέρωσης
Βαυαρία, ύποπτο αντικείμενο
Βολοντίμιρ Ζελένσκι: «Πουλήστε στην Ουκρανία το 10% των αμερικανικών Patriot και θα καταστρέψουμε όλους τους ρωσικούς βαλλιστικούς πυραύλους»
Τις τελευταίες εβδομάδες η Ρωσία πλήττει την ουκρανική πρωτεύουσα Κίεβο με ομοβροντίες βαλλιστικών πυραύλων τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα
Ukrainian service members walk next to a launcher of a Patriot air defence system, amid Russia's attack on Ukraine, in an undisclosed location, Ukraine August 4, 2024. REUTERS/Valentyn Ogirenko/File Photo