Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Oscar 2020: Το φαβορί “Joker” και οι άλλοι

Oscar 2020: Το φαβορί “Joker” και οι άλλοι


Ένα βραβείο Ερμηνείας ‘Α αντρικού ρόλου βραβείων BAFTA, 11 υποψηφιότητες Oscar και 1.072 δισεκατομμύρια δολάρια έσοδα στους κινηματογράφους οδηγούν στο συμπέρασμα ότι αυτή είναι η χρονιά του “Joker”. Είναι, όμως, έτσι ή… θα γίνει η ανατροπή;

Η 92η τελετή απονομής των βραβείων Oscar 2020 θα πραγματοποιηθεί στο Dolby Theatre του Χόλιγουντ, στις 3 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο μεγάλο φαβορί που δεν είναι άλλο από το “Joker” και στον πρωταγωνιστή της ταινίας, Χοακίν Φίνιξ, ο οποίος -για πολλούς- θα έπρεπε να έχει… ήδη στο σπίτι του το χρυσό αγαλματίδιο για τον Α’ ανδρικό ρόλο.

Στην Ελλάδα από την πρώτη κιόλας μέρα προβολής επικράτησε “το αδιαχώρητο”. Στην Αμερική τα έσοδά του έφθασαν τα 209 εκατομμύρια μέσα σε 12 μόλις μέρες. Το δεύτερο Σαββατοκύριακο προβολής του στις ΗΠΑ ο “Joker” είχε 55 εκατ. δολάρια εισπράξεις.

Oscars 2020: Τα… άλλα φαβορί

Μετά το “Joker” που έχει 11 υποψηφιότητες, ακολουθούν το “Κάποτε στο…Χόλιγουντ” του Κουέντιν Ταραντίνο, ο “Ιρλανδός” του Μάρτιν Σκορσέζε και το “1917” του Σαμ Μέντες που μοιράζονται από 10 υποψηφιότητες, ενώ η κατηγορία της καλύτερης ταινίας απαρτίζεται από εννέα ταινίες εκ των οποίων η μία, το “Μικρές κυρίες”, είναι σκηνοθετημένη από γυναίκα, την Γκρέτα Γκέργουικ.

Η μαύρη κωμωδία “Παράσιτα” του Μπουνγκ-τζουν Χο έχει συνολικά έξι υποψηφιότητες και γράφει ιστορία ως η πρώτη νοτιοκορεάτικη ταινία που διεκδικεί το Όσκαρ καλύτερης ταινίας και διεθνούς ταινίας ταυτόχρονα.
Από έξι υποψηφιότητες έχουν και τα “Ιστορία γάμου” του Νόα Μπόμπακ και “Μικρές κυρίες” της Γκρέτα Γκέργουικ ενώ η “Βόμβα” του Τζέι Ρόουτς μετρά 3 υποψηφιότητες στις κατηγορίες του α΄ και του β΄ γυναικείου ρόλου καθώς και μακιγιάζ και κομμώσεις.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις