Δευτέρα, 6 Μαΐ
16oC Αθήνα

Όσκαρ Πιστόριους: Πέθανε ο πατέρας της Ρίβα Στέενκαμπ σε ηλικία 80 ετών

Όσκαρ Πιστόριους: Πέθανε ο πατέρας της Ρίβα Στέενκαμπ σε ηλικία 80 ετών
Φωτογραφία Αρχείου / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πέθανε σε ηλικία 80 ετών ο Μπάρι Στέενκαμπ, πατέρας της Ρίβα Στέενκαμπ, του μοντέλου που δολοφονήθηκε από τον πρώην παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους πριν από 10 χρόνια, σε ένα έγκλημα που σόκαρε τον πλανήτη.

Όπως ανακοίνωσε το «ίδρυμα Ρίβα Στέενκαμπ», ο πατέρας της πέθανε στον ύπνο του την περασμένη Πέμπτη (14.9.2023), ενώ έχουν συμπληρωθεί 10 και πλέον χρόνια από το σοκαριστικό έγκλημα του Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος καταδικάστηκε σε 13 έτη και 5 μήνες ενώ πρόσφατα απορρίφθηκε το αίτημά του για αποφυλάκιση.

Ο Μπάρι Στέενκαμπ είχε υποστεί εγκεφαλικό λίγο μετά τη δολοφονία της κόρης του και η κατάσταση της υγείας του ήταν πολύ κακή όλα αυτά τα χρόνια. Άλλωστε, ο ίδιος δεν είχε συγχωρήσει ποτέ τον Όσκαρ Πιστόριους για το ειδεχθές έγκλημά του.

«Με βαριά καρδιά ανακοινώνουμε τον ξαφνικό και ήρεμο θάνατο του Μπάρι Στέενκαμπ στον ύπνο του», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ιδρύματος Ρίβα Στέενκαμπ και προστίθεται ότι «ο Μπάρι ήταν ευλογία για πολλούς και θα τον θυμόμαστε με αγάπη και στοργή. Μας παρηγορεί το γεγονός ότι τώρα ξέρουμε ότι είναι με την αγαπημένη του Ρίβα».

Οι γονείς της Ρίβα Στέενκαμπ στο δικαστήριο

Πρόσφατα, ο Μπάρι Στέενκαμπ γιόρτασε τα 40α γενέθλια της κόρης του με μια τούρτα που είχε πάνω μια ασπρόμαυρη φωτογραφία της. Για την τελευταία του επιθυμία, είχε ζητήσει από τον Όσκαρ Πιστόριους να «του πει τι ακριβώς είχε γίνει τη νύχτα εκείνη».

Ο Όσκαρ Πιστόριους και η Ρίβα Στέενκαμπ

Ο Όσκαρ Πιστόριους είχε υποστηρίξει στο δικαστήριο ότι νόμιζε πως η Ρίβα ήταν διαρρήκτης και πως την πυροβόλησε πίσω από την κλειστή πόρτα του μπάνιου. Είπε, επίσης, πως προσπάθησε να τη σώσει όταν κατάλαβε τι έγινε αλλά δεν τα κατάφερε.

Οι ισχυρισμοί του, ωστόσο, απορρίφθηκαν από πολλούς, καθώς είπαν ότι ήθελε να τη σκοτώσει μετά από καβγά που είχαν, κάτι που ενισχύθηκε και από τις μαρτυρίες γειτόνων που είπαν ότι άκουσαν κραυγές πριν τη δολοφονία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις