Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Όταν η Κέιτ Μίντλετον δώριζε τα μαλλιά της σε παιδιά που πάσχουν από καρκίνο

Όταν η Κέιτ Μίντλετον δώριζε τα μαλλιά της σε παιδιά που πάσχουν από καρκίνο

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον η οποία σήμερα (22.03.2024)  ανακοίνωσε ότι πάσχει από καρκίνο σε ηλικία 42 ετών, είχε δωρίσει στο παρελθόν τα μαλλιά της σε νέους ανθρώπους που πάσχουν από την ασθένεια.

Η Κέιτ Μίντλετον ανακοίνωσε σε ένα συγκινητικό βίντεο ότι η διάγνωσή της αποτέλεσε “τεράστιο σοκ” αποκαλύπτοντας ότι υποβάλλεται σε προληπτική χημειοθεραπεία.

Η πριγκίπισσα, της οποίας ο καρκίνος διαπιστώθηκε μόνο μετά από μια επέμβαση στην κοιλιακή χώρα, είναι εδώ και καιρό υποστηρικτής διαφόρων φιλανθρωπικών οργανώσεων για τον καρκίνο.

Το 2018, η μελλοντική βασίλισσα έκοψε ακόμη και επτά ίντσες από τα μαλλιά της για να τα δωρίσει στο Little Princess Trust – ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που κατασκευάζει ρεαλιστικές περούκες για παιδιά που έχουν χάσει τα μαλλιά τους λόγω θεραπείας του καρκίνου.

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα, η πρωτοβουλία άνηκε στην ίδια την Κέτ Μίντλετον όταν κουρεύτηκε στο παλάτι του Κένσινγκτον από τον κομμωτή Joey Wheeler. 

“Πριν από τέσσερις μήνες ο Joey την έπεισε ότι ήταν καιρός να κόψει λίγο τα μαλλιά της- είπε ότι είχαν μακρύνει πολύ”, δήλωσε τότε μια βασιλική πηγή.

Ενώ ο Joey έκοβε τα μαλλιά, της γεννήθηκε η ιδέα να κάνει κάτι καλό με αυτά αντί να τα πετάξει. Το ανέφερε στον Joey, ο οποίος θεώρησε ότι ήταν μια λαμπρή ιδέα.

“Τα έστειλε χρησιμοποιώντας το όνομα κάποιου άλλου, ώστε το ίδρυμα να μην ξέρει ότι προέρχεται από βασιλική πηγή – απλά νόμιζαν ότι ήταν από μια γυναίκα δωρήτρια στην περιοχή του Κένσινγκτον”.

Η πηγή πρόσθεσε: “Είναι υπέροχο να σκέφτεσαι ότι κάπου ένα μικρό κορίτσι φοράει ευτυχισμένο μια περούκα φτιαγμένη από τα μαλλιά μιας πραγματικής πριγκίπισσας. Είναι πολύ συγκινητικό αυτό που έκανε η Κέιτ και πολύ ευγενικό να χρησιμοποιεί μαλλιά που διαφορετικά θα είχαν πεταχτεί”.

Πιστεύεται ότι η Κέιτ δεν χρησιμοποίησε το όνομά της όταν δώρισε τις μπούκλες της στο φιλανθρωπικό ίδρυμα.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις