Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Όταν η Νταϊάνα έγραψε σκόπιμα λάθος ηλικία γέννησης για να βρει δουλειά

Όταν η Νταϊάνα έγραψε σκόπιμα λάθος ηλικία γέννησης για να βρει δουλειά

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα έγραψε «εσκεμμένα» λάθος έτος γέννησης στο συμβόλαιο εργασίας της για την πρώτη της δουλειά ως νταντά σε οικογένειες πλουσίων.

Ο λόγος που η πριγκίπισσα Νταϊάνα είπε ψέματα για την ηλικία της, προσθέτοντας έναν ολόκληρο χρόνο, γράφοντας δηλαδή ότι γεννήθηκε το 1960 κι όχι το 1961 που ήταν το πραγματικό έτος, ήταν για να βρει δουλειά.

Αυτό αποκαλύφθηκε καθώς το συμβόλαιο εργασίας πρόκειται να πιάσει πάνω από 5.000 λίρες σε δημοπρασία.

Το συμβόλαιο από την Solve Your Problem Ltd, μια εταιρεία για την φροντίδα παιδιών της ελίτ, κατατέθηκε από την πρώην πριγκίπισσα της Ουαλίας τον Μάιο του 1979, λίγες εβδομάδες αφότου μετακόμισε για πρώτη φορά στο Λονδίνο.

Ως διεύθυνσής της είχε δηλωθεί η Cadogan Place SW1, όπου έζησε προσωρινά πριν μετακομίσει στο δικό της διαμέρισμα στο Colherne Court στο Κένσινγκτον λίγους μήνες αργότερα.

Η αίτηση είχε συμπληρωθεί χειρόγραφα από την Νταϊάνα σύμφωνα με τη Dailymail, όπου λανθασμένα ανέφερε το έτος γέννησής της ως το 1960 αντί για το 1961.

Θα ήταν μόλις 17 ετών τον Μάιο του 1979, αλλά «λέγοντας ψέματα για την ηλικία της για να βρει τη δουλειά» οι νέοι εργοδότες της νόμιζαν ότι ήταν ήδη 18 ετών.

Το κομμάτι χαρτί αναμένεται να πουληθεί για πάνω από 5.000 λίρες όταν βγει στο σφυρί στην Auctioneum Ltd στο Μπρίστολ αυτόν τον μήνα.

Ο δημοπράτης Andrew Stowe είπε ότι το λάθος στην ημερομηνία γέννησης έγινε επίτηδες από την Νταϊάνα.

«Είπαν στον πελάτη μας ότι αυτό γινόταν σκόπιμα, προκειμένου η Νταϊάνα να φαίνεται μεγαλύτερη και επομένως πιο πιθανό να βρει μια δουλειά στο πρακτορείο, ή τουλάχιστον ένα υψηλότερο ποσοστό αμοιβής», είπε.

Το έγγραφο θεωρείται ότι είναι το πρώτο επίσημο συμβόλαιο εργασίας της Νταϊάνα, που είχε δουλέψει ως νταντά αλλά και σε δουλειές που έχουν να κάνουν με την φροντίδα παιδιών.

Πριν από αυτό, το 1978, η Νταϊάνα είχε εργαστεί για φίλους και συγγενείς, χωρίς κάποια επίσημη ιδιότητα.

Αυτό είναι ένα απίστευτα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας», προσθέτει ο Andrew.

«Το να βρεις την πρώτη σου δουλειά είναι μια σημαντική στιγμή στη ζωή κάποιους, πόσο μάλλον όταν αυτό το άτομο γίνεται μια από τις πιο διάσημες προσωπικότητες του 20ου αιώνα».

«Εδώ έχουμε μια έφηβη Νταϊάνα Σπένσερ, που μετακόμισε πρόσφατα στο Λονδίνο, που προσπαθεί να βρει τον δρόμο της ζωής της και κάνει αίτηση για την πρώτη της δουλειά. Είναι τόσο ανθρώπινο, τόσο αληθινό, τόσο φυσιολογικό».

Ωστόσο, μόλις δύο χρόνια αργότερα, η Νταϊάνα Σπένσερ θα γινόταν πριγκίπισσα της Ουαλίας και η ζωή της δεν θα ήταν ποτέ η ίδια.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις