Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Όταν η βασιλική οικογένεια χάνει την ψυχραιμία της και «σπάει» το πρωτόκολλο

Όταν η βασιλική οικογένεια χάνει την ψυχραιμία της και «σπάει» το πρωτόκολλο

Ο βασιλιάς Κάρολος, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας, είναι γνωστοί για το πόσο καλά χειρίζονται τη δημόσια εικόνα τους. Όμως, υπάρχουν και εκείνες οι φορές που χάνουν την ψυχραιμία τους, δείχνοντας ένα άλλο πρόσωπο πιο ανθρώπινο…

Είτε πρόκειται για στιγμές που δείχνουν κουρασμένοι είτε μέχρι και για στιγμές που έχουν νεύρα, ο φακός έχει «τσακώσει» σχεδόν όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας να χάνουν την ψυχραιμία τους σε στιγμές όπως τις… «μάχες» του βασιλιά Καρόλου με τις πένες του ή το σόου του πρίγκιπα Λούις μαζί με τη μητέρα του, Κέιτ Μίντλετον, στην παρέλαση για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ένα είναι σίγουρο, ότι όλες οι στιγμές γίνονται αμέσως viral και σχολιάζονται από όλα τα ΜΜΕ παγκοσμίως. Άλλωστε, με την προβολή που έχει η βασιλική οικογένεια και με την επιθυμία της να τηρεί απαρέγκλιτα το πρωτόκολλο, όταν η συμπεριφορά τους είναι απλή και ανθρώπινη, αποτελεί είδηση.

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ και οι πένες

Έχοντας να θρηνήσει τον θάνατο της μητέρας του και παράλληλα να αναλάβει τα καθήκοντά του ως ο νέος μονάρχης, ο βασιλιάς Κάρολος έγινε viral όταν έδινε «μάχες» με τις πένες που του έδιναν για να υπογράψει έγγραφα με το νέο του αξίωμα.

Την πρώτη φορά που έχασε την ψυχραιμία του ήταν όταν ανακηρύχθηκε βασιλιάς και έπρεπε να υπογράψει την ιστορική διακήρυξη. Το τραπέζι ήταν μικρό, το έγγραφο μεγάλο, το μελανοδοχείο (δώρο των γιών του) τον εμπόδιζε και η οργισμένη κίνησή του σε βοηθούς του να το πάρουν έκανε τον γύρο του διαδικτύου.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του, ακούστηκε να φωνάζει «δεν μπορώ αυτό το αναθεματισμένο πράγμα», επειδή η πένα του έσταζε και εκείνος προσπαθούσε να σκουπίσει τα χέρια του ενώ η Καμίλα διατηρεί την ψυχραιμία της και ζητά από τους βοηθούς μια δεύτερη πέρα και κάθεται να υπογράψει.

Βέβαια, ο ίδιος φρόντισε να αυτοσαρκαστεί για τους «τσακωμούς» του με τις πένες, δηλώνοντας στην Καμίλα ότι «αυτά τα πράγματα είναι πολύ ευέξαπτα!».

Ο πρίγκιπας Λούις και η Κέιτ Μίντλετον

Οι εορτασμοί για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ ήταν λαμπροί και τα βλέμματα όλου του πλανήτη ήταν στραμμένα στη Βρετανία για τα 75 χρόνια μοναρχίας της μακροβιότερης ηγέτη της χώρας. Στο τέλος, όμως, όλοι μιλούσαν για τον γλυκύτατο πρίγκιπα Λούις, τον 4χρονο γιο του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον.

Είναι φυσικό για ένα παιδί μόλις 4 ετών να βαριέται και λίγο με όλες τις εκδηλώσεις που προβλέπει το βασιλικό πρωτόκολλο. Για αυτό και οι αντιδράσεις του στα θορυβώδη αεροπλάνα που έκαναν παρέλαση στον ουρανό του Λονδίνου και η περιέργειά του για όλα όσα συνέβαιναν στην παρέλαση έξω από το Μπάκιγχαμ, όπως και η προσπάθεια της μητέρας του να τον ηρεμήσει, έγιναν ξεχωριστό θέμα σε όλα τα MME.

Το σίγουρο είναι ότι ήταν όλες απολαυστικές και υπενθύμισαν σε όλους ότι μπορεί στις φλέβες του να ρέει «βασιλικό» αίμα, όμως είναι απλά ένα παιδί 4 χρονών.

Ο προστατευτικός πρίγκιπας Χάρι

Η επίσκεψη του πρίγκιπα Χάρι και της εγκυμονούσας – τότε – Μέγκαν Μαρκλ στο Μαρόκο το 2018, δεν ήταν και τόσο ήρεμη

Όταν ένας κάμεραμαν άρχισε να πλησιάζει πολύ την έγκυο Μέγκαν σε μια επίσκεψη στο Μαρόκο, ο Χάρι τον εντόπισε να χτυπά με τον εξοπλισμό του ένα παιδί στο κεφάλι καθώς προσπαθούσε να πλησιάσει το βασιλικό ζεύγος.

Την ώρα που δοκίμαζαν παραδοσιακά φαγητά, ο Χάρι – προφανώς για να μην διακόψει τον οικοδεσπότη – βάζει το χέρι του στον φακό του ρεπόρτερ και τον σπρώχνει πιο πέρα, έχοντας αυστηρό βλέμμα.

Ο κάμεραμαν έκανε πίσω και ο Χάρι ρώτησε τη Μέγκαν αν είναι καλά, την ώρα που ο οικοδεσπότης του εστιατορίου συνέχισε να τους εξηγεί για τα παραδοσιακά φαγητά του Μαρόκου.

«Γουίλιαμ σήκω πάνω»

Την ώρα που όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας βρίσκονταν στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ το 2016 για την εκδήλωση «Trooping the Colour», δηλαδή τη στρατιωτική παρέλαση στην επέτειο γέννησης της μοναρχίας, η βασίλισσα Ελισάβετ μάλωσε δημόσια τον πρίγκιπα Γουίλιαμ.

Ήταν η πρώτη φορά που ο πρίγκιπας Τζορτζ και η πριγκίπισσα Σάρλοτ, τα παιδιά του Γουίλιαμ και της Κέιτ, βρίσκονταν στο μπαλκόνι μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια για μια επίσημη εκδήλωση. 

Η Κέιτ είχε υπό την επίβλεψή της τη Σάρλοτ και ο Γουίλιαμ είχε τον Τζορτζ. Όταν, όμως, γονάτισε για να μιλήσει στον γιο του, η βασίλισσα Ελισάβετ αντέδρασε, μαλώνοντάς τον δημόσια καθώς φαίνεται να του λέει «Γουίλιαμ σήκω πάνω».

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις