Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Όταν ο πρίγκιπας Χάρι αναγκάστηκε να τιμήσει τη μνήμη του Φιντέλ Κάστρο!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS πρίγκιπας Χάρι
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Πρέπει να του ήρθε ξαφνικό του πρίγκιπα Χάρι, το ότι αναγκάστηκε να τηρήσει ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του επαναστάτη Φιντέλ Κάστρο.

Εκπρόσωπος ενός θεσμού ξεπερασμένου από την ιστορία, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου πρίγκηπας Χάρι, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στον Άγιο Βικέντιο, αναγκάστηκε να τηρήσει ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Κομαντάντε, όπως απαίτησε ευγενικά από τους παρευρισκόμενους ο πρωθυπουργός της χώρας.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο πρίγκηπας βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση και η αστική ευγένεια τον έκανε να μην δημιουργήσει θέμα. Όπως είναι λογικό ούτε η Βασίλισσα, ούτε και η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, έχουν βγάλει ανακοίνωση για τον θάνατο του Φιντέλ Κάστρο, τον οποίο οι περισσότεροι ηγέτες της Δύσης θεωρούν “στυγνό δικτάτορα”.

Βρετανός βουλευτής των Συντηρητικών μιλώντας στην Daily Mail χαρακτήρισε «πολύ άδικο» το γεγονός ότι ο πρίγκηπας αναγκάστηκε να τηρήσει την ενός λεπτού σιγή, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Ο Κάστρο ήταν ένας δολοφονικός δικτάτορας. Είναι νεκρός και απαλλαχτήκαμε από αυτόν».

ΠΗΓΗ: Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε