Κόσμος

Όταν ο Τζάστιν Τριντό συνάντησε τον Τζάστιν Τριντό junior [pic]

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό συναντήθηκε με ένα μωρό δύο μηνών, που ονομάζεται επίσης Τζάστιν Τριντό. Οι γονείς του μωρού, πρόσφυγες από τη Συρία αποφάσισαν να το ονομάσουν Τζάστιν Τριντό προς τιμήν του Καναδού πρωθυπουργού, επειδή τους προσέφερε καταφύγιο στον Καναδά.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι Afraa Hajj Hammoud και Μοhammed Belal εγκατέλειψαν τη Συρία πριν από έξι χρόνια, έζησαν στον Λίβανο για τρία χρόνια και στη συνέχεια έφθασαν στον Καναδά. Όταν ο Τζάστιν Τριντό έγινε πρωθυπουργός της χώρας δέχθηκε δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες από τη Συρία στον Καναδά. «Τον αγαπώ, επειδή ξέρει τι σημαίνει ανθρωπισμός», δήλωσε η Hammoud στο CBC.

Το δύο μηνών αγοράκι που ονομάζεται Τζάστιν Τριντό Άνταμ Μπιλάλ γεννήθηκε στο Κάλγκαρι, στην καναδική επαρχία Αλμπέρτα στην οποία ζουν 1.000 πρόσφυγες. Εκεί, ο Καναδός πρωθυπουργός συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα με τον δύο μηνών συνονόματο του, τον οποίο κράτησε αγκαλιά και συνομίλησε με τους γονείς του.

Περίπου 40.000 πρόσφυγες από τη Συρία έχουν εγκατασταθεί στον Καναδά από τότε που ο Τζάστιν Τριντό ανέλαβε πρωθυπουργικά καθήκοντα, τον Νοέμβριο του 2015. Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “The Independent”, η προσαρμογή στον Καναδά δεν εξελίσσεται χωρίς εμπόδια. Οι οικογένειες των προσφύγων συζήτησαν τη δυσκολία εύρεσης εργασίας και εκμάθησης αγγλικών ή γαλλικών.

Ο Τζάστιν Τριντό Άνταμ Μπιλάλ δεν είναι το πρώτο μωρό που έχει το όνομα του Καναδού πρωθυπουργού. Τουλάχιστον σε άλλα δύο μωρά, που γεννήθηκαν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο δόθηκε το όνομα Τζάστιν Τριντό. Στις ΗΠΑ, ο αριθμός των μωρών που ονομάστηκαν Μπαράκ το 2009 αυξήθηκε κατακόρυφα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε εξέλιξη η επιχείρηση για την απομάκρυνση των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου με τον χανταϊό - Αναχώρησαν από την Τενερίφη οι Ισπανοί και οι Γάλλοι
Ο 70χρονος Έλληνας που βρισκόταν στο κρουαζιερόπλοιο θα πετάξει για Ολλανδία και από εκεί θα τον παραλάβει αεροσκάφος της Πολεμικής μας Αεροπορίας για να τον μεταφέρει στην Ελλάδα
REUTERS
Το κρουαζιερόπλοιο με τα κρούσματα χανταϊού στην Τενερίφη - Live η επιχείρηση αποβίβασης των επιβατών, οι πρώτοι Ισπανοί επιβιβάζονται στο αεροσκάφος
30 μέλη του πληρώματος θα παραμείνουν εντός του κρουαζιερόπλοιου και θα ταξιδέψουν στην Ολλανδία όπου θα γίνει και απολύμανση
ισπανία
5