Κόσμος

Οτάβα: Από την Σρι Λάνκα οι 6 νεκροί του μακελειού – Σφαγιάστηκε και βρέφος 2,5 μηνών

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μετανάστες από τη Σρι Λάνκα ήταν τα θύματα του μακελειού που έγινε αργά το βράδυ της Τετάρτης (07.03.2024) σε προάστιο της Οτάβα, ανακοίνωσε απόψε η αστυνομία της καναδικής πρωτεύουσας.

Αστυνομικοί έφθασαν στην γειτονιά αυτή της Οτάβα γύρω στις 11 το βράδυ της Τετάρτης έπειτα από τηλεφωνήματα γειτόνων, και βρήκαν τη φρίκη του μακελειού. Αντίκρισαν νεκρούς μια 35χρονη μητέρα, τα τέσσερα παιδιά της – ένα βρέφος δυόμισι μηνών, δύο κοριτσάκια ηλικίας 4 και 2 ετών, και ένα 7χρονο αγοράκι – καθώς και έναν 40χρονο φίλο της οικογένειας. Ο πατέρας διακομίστηκε σοβαρά τραυματισμένος σε νοσοκομείο.

Ο δήμαρχος της καναδικής πρωτεύουσας Μαρκ Σάτκλιφ έκανε λόγο για ένα από τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα «στην ιστορία της πόλης», σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Είναι προφανώς ένα φρικτό σκηνικό», είπε ο αρχηγός της αστυνομίας Έρικ Σταμπς στο δίκτυο CBC, διευκρινίζοντας ότι η επίθεση διαπράχθηκε με αιχμηρό αντικείμενο, «πιθανότατα μαχαίρι».

Ο 19χρονος Φέμπριο Ντε Ζούσα, επίσης από τη Σρι Λάνκα, συνελήφθη ως ο βασικός ύποπτος και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Οι μαζικές δολοφονίες είναι σπάνιες στον Καναδά. Τον Δεκέμβριο του 2022 ένας άνδρας πυροβόλησε και σκότωσε πέντε ανθρώπους σε προάστιο του Τορόντο, προτού πέσει νεκρός από πυρά αστυνομικών. Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, ένας άνδρας είχε μαχαιρώσει μέχρι θανάτου 11 ανθρώπους στην επαρχία Σασκάτσουαν. Ο δράστης πέθανε από υπερβολική δόση κοκαΐνης λίγο μετά τη σύλληψή του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νεκρός Πορτογάλος τουρίστας στο Εξαμίλι στην Αλβανία έπειτα από άγρια επίθεση - 11 συλλήψεις, δύο αναζητούνται
Ο 21χρονος κατά τη διάρκεια συμπλοκής σε beach bar φέρεται να μπήκε στη μέση για να χωρίσει τους εμπλεκόμενους που είχαν πιαστεί στα χέρια, με αποτέλεσμα να δεχτεί τα θανατηφόρα χτυπήματα
Αλβανία: Νεκρός Πορτογάλος τουρίστας στο Εξαμίλι έπειτα από άγρια επίθεση – 11 συλλήψεις, δύο αναζητούνται
8
Νιαζί Κιζίλγιουρεκ: «Ντράπηκα που είμαι Τουρκοκύπριος» λέει ο πρώην ευρωβουλευτής για τις δολοφονίες Ισαάκ – Σολωμού
«Μετά την άγρια δολοφονία του Τάσου Ισαάκ, ο Ντενκτάς φιλοξένησε στο προεδρικό του μέγαρο όσους είχαν κουραστεί από το ''κυνήγι'' και τους πρόσφερε λεμονάδα για να δροσιστούν» θυμάται ο Κιζίλγιουρεκ
Ο Τουρκοκύπριος πρώην ευρωβουλευτής, Niyazi Kızılyürek