Κόσμος

Ουάσινγκτον: 23χρονος ένοπλος τραυμάτισε τέσσερις ανθρώπους και αυτοκτόνησε

Ένοπλος άνοιξε πυρ από αυτοσχέδια θέση ελεύθερου σκοπευτή στον υψηλότερο όροφο πολυκατοικίας κοντά σε ιδιωτικό κολέγιο στην Ουάσινγκτον. Ο 23χρονος δράστης πριν αυτοκτονήσει κατάφερε να τραυματίσει τέσσερις ανθρώπους. 

Ο δράστης της ένοπλης επίθεσης στην Ουάσινγκτον, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι ο 23χρονος Ρέιμοντ Σπένσερ από το Φέρφαξ της Βιρτζίνια. Οι Αρχές κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν από ένα βίντεο που ανέβασε ο ίδιος στα social media. Στο εν λόγω βίντεο, φαίνεται ο 23χρονος να ρίχνει από παράθυρο· ο τίτλος που πληκτρολόγησε έχει τυπογραφικό λάθος: «Πυροβολισμοί σε σολείο!» («Shool shooting!»).

https://twitter.com/DCPoliceDept/status/1517649294777536514?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1517649294777536514%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.cnn.gr%2Fkosmos%2Fstory%2F309734%2Foyasingkton-23xronos-enoplos-traymatise-tesseris-anthropoys-kai-aytoktonise

Ο αρχηγός της αστυνομικής διεύθυνσης της Ουάσινγκτον, ο Ρόμπερτ Κόντι, σημείωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε αργά χθες βράδυ ότι το βίντεο αυτό «μοιάζει να είναι όντως εντελώς αυθεντικό», ωστόσο δεν είναι σαφές αν μεταφορτώθηκε απευθείας ή αφού ο νεαρός άνοιξε πυρ.

Η αστυνομία εξέδωσε νωρίτερα έκτακτο ενημερωτικό δελτίο με φωτογραφίες του Ρέιμοντ Σπένσερ, που χαρακτήριζε «πρόσωπο ενδιαφέροντος» στην έρευνα για το συμβάν.Ανέπτυξε στη συνοικία μεγάλο αριθμό ανδρών της, εφοδιασμένων με τουφέκια εφόδου και αλεξίσφαιρες ασπίδες.

Ο νεαρός αυτοκτόνησε καθώς η αστυνομία έκανε εισβολή στο διαμέρισμά του, όπου είχε στήσει «θέση ελεύθερου σκοπευτή», με το τουφέκι του στηριγμένο σε τρίποδο, διευκρίνισε ο αρχηγός της αστυνομικής διεύθυνσης της Ουάσινγκτον.

Πάντα σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας, ο δράστης επέλεξε τα θύματά του στην τύχη, επρόκειτο απλά για διερχόμενους.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο:

Whashington Shooting Reuters Whashington Shooting Reuters Whashington Shooting Reuters Whashington Shooting Reuters

54, 30 και ετών τα θύματα της επίθεσης

Τρεις άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της αμερικανικής πρωτεύουσας: ένας 54χρονος και μια 30άρα, που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, κι ένα κορίτσι 12 ετών με τραύμα στο χέρι, ενημέρωσε νωρίτερα ο υπαρχηγός της αστυνομίας Στούαρτ Έμερμαν. Στο τέταρτο θύμα, εξηντάρα, προσφέρθηκαν ιατρικές περιποιήσεις επιτόπου, καθώς υπέστη επιπόλαιο τραυματισμό, γρατζουνιά από σφαίρα, κατά τον κ. Έμερμαν.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς και άλλα μέσα ενημέρωσαν πως άκουσαν αλλεπάλληλες εκπυρσοκροτήσεις στη συνοικία Βαν Νες (βόρεια), πλάι στο ιδιωτικό κολέγιο Edmund Burke School, όπου τα μαθήματα όδευαν να τελειώσουν.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας Κόντι, ο 23χρονος έριξε τουλάχιστον 20 σφαίρες.

Οι αμερικανικές αρχές τονίζουν πως αγνοούν ποια ήταν τα κίνητρα του νεαρού, ο οποίος άνοιξε πυρ εναντίον διερχόμενων στην πολυάσχολη λεωφόρο Κονέτικατ, όπου βρίσκονται αρκετές ξένες πρεσβείες, η σχολή νομική του Χάρβαρντ και η πανεπιστημιούπολη του University of the District of Columbia.

Δείτε βίντεο:

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Παραδοχή Ζελένσκι: «Δεν έχουμε την υποστήριξη των συμμάχων μας για να διεκδικήσουμε πίσω την Κριμαία και τα άλλα κατεχόμενα εδάφη μας»
«Είμαι έτοιμος για εκλογές, ζητώ από ΗΠΑ και Ευρώπη, να διασφαλίσουν την ασφάλεια της ψηφοφορίας- Εάν γίνει αυτό, η Ουκρανία μπορεί να διεξαγάγει εκλογές εντός 60 ημερών» τονίζει ο Ζελένσκι
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Σε δίκη ο πατέρας της Amy Winehouse με δύο φίλες της που πούλησαν τα φορέματά της για πάνω από 800.000 ευρώ
Ο Mitchell Winehouse κατηγορεί την πρώην στυλίστρια της διάσημης τραγουδίστριας και την πρώην συγκάτοικό της, ότι ιδιοποιήθηκαν προσωπικά αντικείμενα της Winehouse για να τα πουλήσουν και να κρατήσουν τα χρήματα
Η Amy Winehouse
Ιράν: Νεαρή γυναίκα καταδικασμένη σε θάνατο για τη δολοφονία του βίαιου συζύγου της γλιτώνει την εκτέλεση – Είχε εξαναγκαστεί σε γάμο στα 12 της
Η Γκολί Κουχάν, η οποία είχε παντρευτεί με το ζόρι στα 12 της και υπέστη χρόνια κακοποίηση, «συγχωρέθηκε» από την οικογένεια του συζύγου της, γεγονός που αναστέλλει την εκτέλεσή της
Γυναίκες Ιράν
Νεκρός βρετανός στρατιωτικός στην Ουκρανία σε δοκιμές όπλων – «Τραγικό δυστύχημα» λέει το Λονδίνο
Ο στρατιώτης παρακολουθούσε τη δοκιμή ενός νέου αμυντικού συστήματος των ουκρανικών δυνάμεων, μακριά από τη γραμμή του μετώπου, όταν σημειώθηκε το θανατηφόρο περιστατικό
Βρετανοί στρατιώτες