Κόσμος

Ουάσινγκτον: Καταβάλει 200 εκατ. δολάρια στον ΠΟΥ ως το τέλος Φεβρουαρίου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους και θα καταβάλουν μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

Η νέα κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν ακύρωσε το σχέδιο του προκατόχου του, του Ντόναλντ Τραμπ, να αποσύρει τις ΗΠΑ από τον ΠΟΥ.

«Είναι ένα ουσιαστικό βήμα για την τήρηση των οικονομικών υποχρεώσεών μας» απέναντι στον ΠΟΥ «και αντικατοπτρίζει την ανανεωμένη δέσμευσή μας» να έχει ο Οργανισμός αυτός τη στήριξη που χρειάζεται ώστε να αντιμετωπίσει την πανδημία, είπε ο Μπλίνκεν μιλώντας σε μια τηλεδιάσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που ήταν αφιερωμένη στον εμβολιασμό κατά της Covid-19.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δεν θα δέσει το κρουαζιερόπλοιο με τον χανταΐό σε λιμάνι της Τενερίφης, θα αγκυροβολήσει στα ανοιχτά για λόγους ασφαλείας
Όταν το πλοίο φτάσει στα ανοιχτά της Τενερίφης θα απαγορεύεται η ναυσιπλοΐα οποιουδήποτε σκάφους σε απόσταση ενός ναυτικού μιλίου από το Hondius
κρουαζιερόπλοιο