Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ουγγαρία: 20.000 λούτρινα αρκουδάκια «περιμένουν» να τελειώσει το lockdown (pics)

Ουγγαρία: 20.000 λούτρινα αρκουδάκια «περιμένουν» να τελειώσει το lockdown (pics)
ΦΩΤΟ REUTERS

Σε ένα μικρό χωριό της ανατολικής Ουγγαρίας περισσότερα από 20.000 λούτρινα αρκουδάκια βρίσκονται σε “χειμερία νάρκη” μέσα σε μια αποθήκη περιμένοντας να εξασθενήσει η πανδημία του κορονοϊού ώστε να δώσουν χαρά σε παιδιά βρεφικών σταθμών της περιοχής.

Με το παρατσούκλι “Η Μαμά των Λούτρινων Αρκούδων”, η Βαλέρια Σμιτ φροντίζει την πολύτιμη συλλογή της από λούτρινα αρκουδάκια, που τώρα είναι συσκευασμένα σε πλαστικές σακούλες για την ασυνήθιστα μεγάλη “χειμερία νάρκη” τους, καθώς η Ουγγαρία παραμένει σε μερικό lockdown εξαιτίας της αναζωπύρωσης της πανδημίας.

“Χαρίζω αρκουδάκια σε βρεφικούς σταθμούς, σε νηπιαγωγεία και σε φτωχές οικογένειες. Κάνω εκθέσεις για παιδικά ιδρύματα, ένα είδος θεραπευτικής γωνιάς με περίπου 30-50 αρκουδάκια με τα οποία μπορούν να παίξουν τα παιδιά”, εξηγεί η Σμιτ.

“Δυστυχώς, εξαιτίας της κατάστασης με τον κορονοϊό δεν μπορώ να τα κάνω αυτά τώρα”, προσθέτει.

Η 62χρονη Σμιτ, μητέρα τεσσάρων ενήλικων παιδιών, συλλέγει λούτρινα αρκουδάκια για πάνω από 40 χρόνια και το 2019 κέρδισε μια θέση στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες για την μεγαλύτερη συλλογή στον κόσμο από τέτοια αρκουδάκια.

Το πάθος της για αυτά πηγάζει από τα παιδικά της τραύματα. Οι γονείς της χώρισαν όταν εκείνη ήταν τεσσάρων ετών και μεγάλωσε σε πολύ φτωχικές συνθήκες, με μια μητέρα που έπινε πολύ.

“Όχι μόνο δεν είχαμε παιχνίδια, αλλά σχεδόν ούτε ρούχα. Γι’ αυτό ήθελα ένα αρκουδάκι για να το αγκαλιάζω και να παίρνω αγάπη από αυτό”.

Αγκαλιάζει και χαϊδεύει τα αρκουδάκια της πολλές φορές την ημέρα και, όπως λέει η ίδια, της έχουν γιατρέψει την ψυχή.

“Τώρα αυτά τα αρκουδάκια αντισταθμίζουν όλη την πείνα, όλη την έλλειψη αγάπης, την έλλειψη παιχνιδιών και τα πάντα. Ειδικά όταν βλέπω παιδιά να έρχονται να δουν την έκθεσή μου και παρατηρώ την χαρά και την ευτυχία στα μάτια τους”, καταλήγει.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις