Κόσμος

Ουγγαρία: Ακροδεξιά οργάνωση σχεδίαζε πραξικόπημα – Δηλώνουν απόγονοι των Σκυθών

Οι αρχές στην Ουγγαρία ανακοίνωσαν πως συνέλαβαν μέλη μιας ακροδεξιάς οργάνωσης στην χώρα που δηλώνουν απόγονοι των Σκυθών και ετοίμαζαν πραξικόπημα.

Συγκεκριμένα η ακροδεξιά οργάνωση φέρεται να σχεδίαζε πραξικόπημα στην Ουγγαρία και οι συλλήψεις έγιναν μετά από μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας σε Βουδαπέστη και άλλες περιοχές της χώρας.

Από τους οκτώ προσαχθέντες, τρεις άνδρες, ηλικίας από 53 έως 88 ετών, παραμένουν ακόμη υπό κράτηση. Οι αρχές θορυβήθηκαν από ένα βίντεο που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο στα social media, στο οποία η οργάνωση έκανε λόγο για μια «σκυθική Ουγγαρία» και μιλούσε για τη συγκρότηση «παραστρατιωτικών μονάδων» με στόχο «να αφοπλίσουν την αστυνομία και τους στρατιώτες» και να ανατρέψουν την κυβέρνηση.

Διάφορα έγγραφα και πολλά όπλα, όπως πυροβόλα, πυρομαχικά και διάφορα πιστόλια βρέθηκαν κατά τις έρευνες της αστυνομίας.

Οι Σκύθες ήταν ένα σύνολο νομαδικών φυλών που ζούσαν στις ευρασιατικές στέπες από τον 8ο μέχρι τον 2ο αιώνα προ Χριστού. Στην Ουγγαρία, ορισμένοι ακροδεξιοί υποστηρίζουν ότι κατάγονται από αυτήν την αρχαία εθνότητα. Στην απογραφή του 2022, περίπου 2.400 δήλωσαν ότι η μητρική τους γλώσσα είναι η σκυθική.

Πέρσι, ο Άλφρεντ Ποκς, γνωστός για τις συνωμοσιολογικές θεωρίες του, ιδίως γύρω από την Covid-19, υπέβαλε μια πρόταση στο Κοινοβούλιο για την επίσημη αναγνώριση των Σκυθών ως εθνικής μειονότητας. Η πρόταση απορρίφθηκε αφού η Ακαδημία Επιστημών έκρινε ότι «δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις» για κάτι τέτοιο, καθώς οι Σκύθες «εξαφανίστηκαν πριν από σχεδόν δύο χιλιετίες».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέα συνάντηση Τραμπ με Νετανιάχου στον Λευκό Οίκο: Άκαρπες οι διαπραγματεύσεις στη Ντόχα για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα
Η αμερικανική κυβέρνηση προβλέπει πως η συμφωνία θα κλειστεί μέσα στην εβδομάδα - Η Χαμάς ζητά εγγυήσεις για να πει το «ναι» - Η πρόταση φαίνεται πως καλύπτει το 80-90%» των ισραηλινών αιτημάτων
Ντόναλντ Τραμπ / Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Σε αυτοκτονία αποδίδεται ο μυστηριώδης θάνατος του 35χρονου στην Ιταλία - «Έτρεχε προς το αεροπλάνο και τον ρούφηξε ο κινητήρας»
Ο 35χρονος Andrea Russo φέρεται να είχε σχεδιάσει την αυτοκτονία του - Αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν να τρέχει προς το αεροπλάνο λίγο πριν βρει τραγικό θάνατο στο Μπέργκαμο
Αεροσκάφη φαίνονται στο αεροδρόμιο του Μπέργκαμο, μετά την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των πτήσεων, όταν ένα άτομο έχασε τη ζωή του στον διάδρομο κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών απογείωσης
Μπαϊράκι Χάφταρ: Τα καψόνια στην ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία στη Βεγγάζη – Όλο το παρασκήνιο
Αφού ο Χάφταρ ανακοίνωσε ότι η συνάντηση θα γινόταν με τους υπουργούς της κυβέρνησής του, ο επίτροπος Μπρούνερ ξεκαθάρισε ότι η ΕΕ δεν αναγνωρίζει επίσημα την κυβέρνηση της Βεγγάζης, πράγμα που εξόργισε τον κυβερνήτη της ανατολικής Λιβύης
Ο Χαλίφα Χάφταρ 30