Σάββατο, 22 Ιουν.
34oC Αθήνα

Ουγγαρία: Εντοπίστηκε και δωδέκατο πτώμα μετά το ναυάγιο στον Δούναβη

Ουγγαρία: Εντοπίστηκε και δωδέκατο πτώμα μετά το ναυάγιο στον Δούναβη

Δεν έχει τέλος η τραγωδία μετά το ναυάγιο στη Ουγγαρία. Σε απόσταση 60 χλμ από τον Δούναβη εντοπίστηκε το δωδέκατο πτώμα, ενώ αγνοούνται ακόμα 16 άτομα.

Το πτώμα ενός Δωδέκατου νοτιοκορεάτη τουρίστα ανακοίνωσε πως βρήκε η αστυνομία στην Ουγγαρία  μια εβδομάδα αφού το σκάφος αναψυχής, στο οποίο επέβαινε, ανατράπηκε και βυθίσθηκε στο τμήμα του Δούναβη που διαρρέει τη Βουδαπέστη. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις έχουν χάσει τη ζωή τους 28 άνθρωποι και η επιχείρηση για την ανεύρεση των υπόλοιπων αγνοουμένων συνεχίζεται.

Το πτώμα του Νοτιοκορεάτη βρέθηκε στον ποταμό αργά χθες, Τρίτη, σε απόσταση 60 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, ανακοίνωσε η αστυνομία, υπογραμμίζοντας τη μεγάλη κλίμακα της επιχείρησης για την ανεύρεση των θυμάτων.

Να σημειωθεί, ότι σκάφος με την ονομασία Mermaid, στο οποίο επέβαιναν 33 νοτιοκορεάτες τουρίστες και δύο Ούγγροι, μέλη του πληρώματος, βυθίσθηκε την περασμένη Τετάρτη αφού συγκρούσθηκε με κρουαζιερόπλοιο στον ποταμό.

Επτά Κορεάτες επέζησαν, μέχρι στιγμής 12 έχουν βρεθεί νεκροί και άλλοι 16 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τα δύο μέλη του πληρώματος, εξακολουθούν να αγνοούνται.

«Η έρευνα συνεχίζεται σε ολόκληρο το νότιο τμήμα του Δούναβη», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Νοτιοκορεατικές και ουγγρικές ομάδες έρευνας και διάσωσης έχουν δημιουργήσει βάσεις στις όχθες του ποταμού και στο κοντινό νησί Μάργκαρετ.

Κάτω από δύσκολες συνθήκες μια κοινή ομάδα δυτών συνεχίζει να ερευνά το ναυάγιο. Η στάθμη του Δούναβη έχει ανέβει σημαντικά, αν και τα νερά υποχώρησαν αυτή την εβδομάδα καθώς ο καιρός βελτιώνεται, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Η ουγγρική τηλεόραση ανέφερε ότι συνεργεία φέρνουν σήμερα στον ποταμό έναν τεράστιο γερανό για να συνδράμει στην ανέλκυση του ναυαγισμένου σκάφους.

Στο μεταξύ η Νότια Κορέα ζητά από την Ουγγαρία να εξασφαλίσει ότι δεν θα απελευθερωθεί ο καπετάνιος του κρουαζιερόπλοιου, ένας 64χρονος Ουκρανός που έχει συλληφθεί και δεν έχει οριστεί ακόμη εγγύηση για την απελευθέρωσή του. Οι δικηγόροι του λένε πως ο καπετάνιος είναι συντετριμμένος απ’ αυτό που συνέβη, όμως δεν έχει κάνει κανένα λάθος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις