Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ουγγαρία: Φορτηγό συγκρούστηκε με τρένο – Τουλάχιστον 5 νεκροί

Ουγγαρία: Φορτηγό συγκρούστηκε με τρένο – Τουλάχιστον 5 νεκροί

Ένα ημιφορτηγό συγκρούστηκε υπό άγνωστες συνθήκες με τρένο στα νότια της Ουγγαρίας με αποτέλεσμα τουλάχιστον πέντε άτομα να σκοτωθούν και αρκετοί ακόμα να τραυματιστούν.

Σημειώνεται πως από τη σύγκρουση εκτροχιάστηκαν κάποια από τα βαγόνια του τρένου στην Ουγγαρία, ενώ η αστυνομία κάνει λόγο για πέντε νεκρούς.

Το δυστύχημα σημειώθηκε σε μια διάβαση στην περιοχή Μίντσζεντ, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 140 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Βουδαπέστης, κοντά στο σύνορο της Ουγγαρίας με τη Σερβία, λίγο πριν από τις 08:00 ώρα Ελλάδος, προσέθεσε η αστυνομία.

Η ουγγρική ειδησεογραφική ιστοσελίδα delmagyar.hu έγραψε ότι επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν στο δυστύχημα δημοσιεύοντας μια φωτογραφία που δείχνει ένα βαγόνι του τρένου να έχει ανατραπεί, ένα ελικόπτερο για την αεροδιακομιδή ασθενών και ασθενοφόρα στον τόπο του δυστυχήματος.

Η κρατική σιδηροδρομική εταιρεία ανέφερε ότι ένα τρένο που κατευθυνόταν από το Κισκουνφελεγκιχάζα προς το Χοντμεζοβασάρχελι συγκρούστηκε με ένα φορτηγό με αποτέλεσμα να εκτροχιαστεί ένα βαγόνι του με 22 επιβάτες, εκ των οποίων δύο έχουν τραυματιστεί σοβαρά και οκτώ ελαφρά.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το φορτηγό παραβίασε τον ερυθρό σηματοδότη. Το φορτηγό είχε ουγγρικές πινακίδες και μετέφερε ντόπιους εργάτες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις