Κόσμος

Ουγγαρία – Κορονοϊός: Περιμένει αύξηση των κρουσμάτων – Μειώνονται οι μέρες της καραντίνας

Η Ουγγαρία αναμένει σημαντική περαιτέρω αύξηση των μολύνσεων COVID-19 τις ερχόμενες εβδομάδες λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον, δήλωσε σήμερα ο προσωπάρχης του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν, ο Γκεργκέλι Γκούλιας.

Ο Γκούλιας είπε πως ο αριθμός των ημερήσιων νέων μολύνσεων είναι πιθανόν να φθάσει μια νέα κορυφή, τη μεγαλύτερη που θα έχει ποτέ καταγραφεί, πρόσθεσε όμως πως η κυβέρνηση δεν αναμένει αντίστοιχη αύξηση στις νοσηλείες και στους θανάτους.

Ο ημερήσιος απολογισμός νέων μολύνσεων COVID-19 στην Ουγγαρία έφθασε τις 9.216 σήμερα από 7.883 χθες, Τετάρτη, αλλά ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται μειώθηκε.

Στην Ουγγαρία, 40.164 άνθρωποι έχουν πεθάνει από COVID-19. Δύο χιλιάδες εξακόσιοι σαράντα επτά ασθενείς με κορονοϊό βρίσκονται τώρα στα νοσοκομεία, περιλαμβανομένων 249 σε αναπνευστήρες.

Ο Γκούλιας είπε πως το 75% των νοσοκομειακών κλινών που έχουν διατεθεί για πιθανούς ασθενείς COVID-19 είναι κενές και αυτές οι 8.546 διαθέσιμες κλίνες μπορούν να αυξηθούν περαιτέρω αν παραστεί ανάγκη.

“Η κυβέρνηση αποφάσισε επίσης να μειώσει την απαιτούμενη περίοδο καραντίνας σε επτά από δέκα ημέρες”, είπε ο Γκούλιας στη συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε πως η έξοδος από την καραντίνα μπορεί να γίνει έπειτα από πέντε ημέρες με αρνητικό τεστ COVID-19.

Λίγο πάνω από έξι εκατομμύρια από τα 10 εκατ. κατοίκους της Ουγγαρίας έχουν λάβει τουλάχιστον δύο δόσεις εμβολίου και 3,3 εκατ. έχουν λάβει και τρίτη αναμνηστική δόση, όμως το ποσοστό εμβολιασμού της χώρας εξακολουθεί να υπολείπεται εκείνου των περισσότερων δυτικοευρωπαϊκών χωρών.

Ο προσωπάρχης του Ούγγρου πρωθυπουργού είπε ακόμη ότι μια τέταρτη δόση εμβολίου κατά της COVID-19 θα είναι διαθέσιμη για όσους τη ζητήσουν, έπειτα από συμβουλή γιατρού.

“Οποιοσδήποτε μπορεί να λάβει μια τέταρτη δόση εμβολίου κατά της COVID-19 στη βάση μιας συζήτησης με γιατρό, το διάταγμα θα δημοσιευθεί αυτήν την εβδομάδα”, είπε ο Γκούλιας.

Η απόφαση της ουγγρικής κυβέρνησης να μειώσει την τιμή έξι βασικών τροφίμων από τον Φεβρουάριο θα παραμείνει σε ισχύ για τρεις μήνες, αλλά θα μπορούσε να παραταθεί, είπε εξάλλου ο προσωπάρχης του πρωθυπουργού.

Ο Ορμπάν, που αντιμετωπίζει μια δύσκολη μάχη για την επανεκλογή του στις 3 Απριλίου, δήλωσε χθες πως οι τιμές των αλεύρων, της ζάχαρης, του ηλιελαίου, του γάλατος, του χοιρινού κρέατος και του στήθους κοτόπουλου πρέπει να μειωθούν στα επίπεδα που ήταν στα μέσα Οκτωβρίου από τον ερχόμενο μήνα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κυβερνητικό σχέδιο για τη διαγραφή του Άντριου από την σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου – Συνεχίζεται η έρευνα στο Γουίνδσορ
Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι επικοινωνεί με πρώην σωματοφύλακες που εργάστηκαν για τον Άντριου και ζητά πληροφορίες για την σχέση με τον Επστάιν
Andrew Mountbatten Windsor, younger brother of Britain’s King Charles, formerly known as Prince Andrew, leaves Aylsham Police Station on a vehicle, on the day he was arrested on suspicion of misconduct in public office, after the U.S. Justice Department released more records tied to the late financier and convicted sex offender Jeffrey Epstein, in Aylsham, Britain, February 19, 2026. REUTERS
Θύματα του Επστάιν θα λάβουν αποζημίωση 35 εκατ. δολαρίων: Κατέληξαν σε συμβιβασμό με τους διαχειριστές της περιουσίας του
Υπενθυμίζεται ότι ο φορέας διαχείρισης είχε ήδη δημιουργήσει ταμείο αποζημιώσεων, από το οποίο έχουν διατεθεί 121 εκατομμύρια δολάρια σε θύματα
Ένα διαγραμμένο έγγραφο που περιλαμβανόταν στην ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ σχετικά με τους φακέλους του Jeffrey Epstein, δείχνει την άδεια οδήγησής του