Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ουγγαρία – Μετάλλαξη Όμικρον: Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων και ανοιχτά σχολεία

Ουγγαρία – Μετάλλαξη Όμικρον: Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων και ανοιχτά σχολεία

Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων καταγράφει και η Ουγγαρία εξαιτίας της επέλασης της μετάλλαξης Όμικρον καθώς από τα 3.000 που ανακοίνωνε την περασμένη εβδομάδα, σήμερα ανακοίνωσε 5.270 νέα κρούσματα κορονοϊού.

Η Όμικρον ευθύνεται για πάνω από το 11% των νέων κρουσμάτων, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ουγγαρίας. Παρά την αύξηση των κρουσμάτων, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται με κορονοϊό είναι 3.090, από 3.854 που ήταν μια εβδομάδα πριν.

Στην Ουγγαρία, μια χώρα με περίπου δέκα εκατομμύρια κατοίκους, έχουν χάσει τη ζωή τους από επιπλοκές της COVID 39.599 άνθρωποι από την αρχή της πανδημίας.

Η κυβέρνηση του Βίκτορ Ορμπάν, η οποία θα βρεθεί αντιμέτωπη με εκλογές τον Απρίλιο και αντιτίθεται στα λοκντάουν από φόβο μην πληγεί η οικονομία, έχει εντατικοποιήσει την εμβολιαστική εκστρατεία από τον Νοέμβριο.

Πλέον χορηγεί σε όλους εμβόλια χωρίς να χρειάζεται να κλείσουν ραντεβού και αναμνηστική δόση σε παιδιά ηλικίας 12 με 17 ετών.

Τα σχολεία άνοιξαν και πάλι αυτή την εβδομάδα. Τα σημερινά δεδομένα έδειξαν ότι 5,99 εκατομμύρια άνθρωποι είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ενώ 3,19 εκατομμύρια έχουν εμβολιαστεί και με την τρίτη δόση.

Η Ουγγαρία έχει καταστήσει υποχρεωτική την αναμνηστική δόση για τους υγειονομικούς εργαζόμενους και τους εμβολιασμούς υποχρεωτικούς για όλους τους δασκάλους και καθηγητές.

Από τα τέλη Νοεμβρίου οι προστατευτικές μάσκες είναι υποχρεωτικές για τους περισσότερους εσωτερικούς χώρους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις