Κόσμος

Ουγγαρία: Ο Πέτερ Μαγιάρ καλεί τον πρόεδρο της χώρας, Τάμας Σούλιοκ να παραιτηθεί

Τη συγκεκριμένη δήλωση έκανε εκείνος στους δημοσιογράφους λίγο πριν συναντηθεί μαζί του

⁠Καλά καλά δεν έχει οριστεί ακόμα επίσημα πρωθυπουργός της Ουγγαρίας ο Πέτερ Μαγιάρ και ξεκινάει ήδη τις μεταρρυθμίσεις στο πολιτικό σύστημα της χώρας.

Ο ηγέτης του κόμματος TISZA, νικητής των εκλογών της Κυριακής στην Ουγγαρία, Πέτερ Μαγιάρ έφθασε στην συνάντησή του με τον πρόεδρο Τάμας Σούλιοκ με σκοπό να κάνει τον πρόεδρο να παραιτηθεί.

Συγκεκριμένα προσερχόμενος στη συνάντηση, επανέλαβε στους δημοσιογράφους ότι ο Σούλιοκ πρέπει να εγκαταλείψει την προεδρία όταν η κυβέρνηση του TISZA θα αναλάβει την εξουσία.

«Του επανέλαβα ότι στα μάτια μου και στα μάτια του ουγγρικού λαού δεν είναι άξιος να ενσαρκώσει την ενότητα του ουγγρικού έθνους, δεν είναι ικανός να διαφυλάξει τον σεβασμό των νόμων (…)», δήλωσε ο Πίτερ Μαγιάρ στους δημοσιογράφους κατά την έξοδό του από το προεδρικό μέγαρο και πρόσθεσε ότι, αν δεν αποχωρήσει, η κυβέρνησή του θα τροποποιήσει το ουγγρικό σύνταγμα για να τον απομακρύνει «όπως και όλες τις μαριονέτες που έχουν διοριστεί σε θέσεις κλειδιά από το σύστημα Ορμπαν».

Ο Πίτερ Μαγιάρ δήλωσε ότι ο Τάμας Σούλιοκ τον πληροφόρησε ότι θα συγκαλέσει σε σώμα την εθνοσυνέλευση της Ουγγαρίας στις αρχές του Μαΐου και ότι κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση θα του αναθέσει τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, η οποία θα είναι σε θέση να ορκιστεί στα μέσα του Μαΐου ή λίγο νωρίτερα.

Ο πρόεδρος της Ουγγαρίας δήλωσε ότι η εναρκτήρια συνεδρίαση της νέας βουλής μπορεί να γίνει το νωρίτερον στις 4 Μαΐου, μετά το μεγάλο σαββατοκύριακο της Πρωτομαγιάς, αλλά στην πραγματικότητα οι πιθανότερες ημερομηνίες είναι η 6η και η 7η Μαΐου, εξήγησε ο Πίτερ Μαγιάρ αποχωρώντας από το προεδρικό μέγαρο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο βασιλιάς Κάρολος θα εκφωνήσει ομιλία στο Κογκρέσο στις 28 Απριλίου στη διάρκεια της επίσκεψής του στις ΗΠΑ
Η επίσημη επίσκεψη του Καρόλου στις ΗΠΑ, έχει προγραμματιστεί για τις 27-30 Απριλίου με αφορμή τον εορτασμό της 250ής επετείου της αμερικανικής ανεξαρτησίας - Θα είναι μόνο η δεύτερη φορά στην ιστορία που Βρετανός μονάρχης θα μιλήσει ενώπιον του Κογκρέσου
Ο βασιλιάς Κάρολος