Σάββατο, 25 Μαΐ
20oC Αθήνα

Ουγγαρία – Όρμπαν: Μητέρα είναι μία γυναίκα και πατέρας ένας άνδρας

Ουγγαρία – Όρμπαν: Μητέρα είναι μία γυναίκα και πατέρας ένας άνδρας
Reuters

Στην Ουγγαρία η υπέρ συντηρητική κυβέρνηση Όρμπαν κατέθεσε νομοσχέδιο προκειμένου να αναγραφεί στο Σύνταγμα της χώρας ότι “η μητέρα είναι μία γυναίκα και ο πατέρας ένας άνδρας” και να οριστεί το φύλο ως αποκλειστικά αυτό με το οποίο κάποιος γεννιέται.

“Η Ουγγαρία προστατεύει το δικαίωμα των παιδιών να αυτοπροσδιορίζονται βάσει του φύλου τους”, αναφέρεται στο νομοσχέδιο το οποίο εστάλη στο κοινοβούλιο προς έγκριση από την υπουργό Δικαιοσύνης Γιούντιτ Βάργκα.

“Η παιδεία βασίζεται στις αξίες που θεμελιώνονται στη συνταγματική ταυτότητα της Ουγγαρίας και την χριστιανική κουλτούρα”, προσθέτει.

Από τον Μάιο απαγορεύεται ήδη να καταγράφεται η αλλαγή φύλου στο ληξιαρχεία της χώρας αυτής της κεντρικής Ευρώπης, μέλος της ΕΕ.

Το νέο νομοσχέδιο που έχει στόχο την τροποποίηση του Συντάγματος κατατέθηκε την ώρα που η Βουδαπέστη είναι αντίθετη στη σύνδεση της χορήγησης ευρωπαϊκών πόρων με τον σεβασμό της ευρωπαϊκής χάρτας των θεμελιωδών δικαιωμάτων, η οποία διασφαλίζει μεταξύ άλλων τα δικαιώματα των σεξουαλικών μειονοτήτων και του φύλου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις