Κόσμος

Ουγγαρία: Παράταση του μερικού lockdown μέχρι την 1η Μαρτίου

Η Ουγγαρία θα παρατείνει το μερικό lockdown μέχρι και την 1η Μαρτίου, ανακοίνωσε σήμερα ο προσωπάρχης του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν.

Ο Γκέργκελι Γκούλιας ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου πως η όποια χαλάρωση των μέτρων αυτή την στιγμή στην Ουγγαρία θα οδηγούσε αργότερα σε ένα αυστηρότερο lockdown αν ο αριθμός των κρουσμάτων μειωθεί ραγδαία ή αν εμβολιαστεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

“Τα μέτρα που ελήφθησαν τον Νοέμβριο έχουν βοηθήσει να επιβραδυνθεί ο ρυθμός μόλυνσης και να κρατηθεί υπό έλεγχο η πανδημία. Οι ειδικοί λένε ότι, απόντος ενός εμβολίου, κάθε χαλάρωση θα οδηγήσει σε ένα νέο κύμα και σε ακόμη αυστηρότερα μέτρα αργότερα”, είπε.

Τα περιοριστικά μέτρα τα οποία περιλάμβαναν την απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας και του κλεισίματος των Γυμνασίων και Λυκείων καθώς και των εστιατορίων, επρόκειτο να λήξουν την Δευτέρα. Ο Γκούλιας επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει από το κοινοβούλιο να παρατείνει κατά 90 ημέρες την ισχύ των έκτακτων κυβερνητικών εξουσιών.

Η Ουγγαρία έχει μέχρι σήμερα εμβολιάσει 161.215 ανθρώπους με τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Ο Γκούλιας διευκρίνισε ότι τα εμβόλια που φθάνουν μέσω της διαδικασίας προμηθειών της ΕΕ δεν επαρκούν για την επίτευξη μαζικού εμβολιασμού.

Η Ουγγαρία, με πληθυσμό περίπου δέκα εκατομμυρίων κατοίκων, έχει καταγράψει 363.450 κρούσματα κορονοϊού και 12.291 θανάτους από την covid-19.

Ο Γκούλιας τόνισε ότι η Ουγγαρία, η οποία την περασμένη εβδομάδα έγινε το πρώτο μέλος της ΕΕ που αγόρασε το ρωσικό Sputnik V, θα λάβει τις πρώτες παρτίδες του εμβολίου μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου και θα είναι αρκετές για τον εμβολιασμό 300.000 ανθρώπων.

Η κυβέρνηση του Όρμπαν δέχεται πιέσεις να ανοίξει εκ νέου την οικονομία της χώρας το συντομότερο δυνατό πριν από τις εθνικές εκλογές το 2022 μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας τον περασμένο χρόνο, το οποίο βύθισε τη χώρα στη χειρότερη ύφεση που έχει γνωρίσει μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Οι ΗΠΑ θα τερματίσουν τον πόλεμο σε 2 με 3 εβδομάδες» είπε ο Τραμπ - Οι 18 αμερικανικές εταιρείες που απειλεί το Ιράν
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Αμερικανός Πρόεδρος υποστήριξε επίσης, ότι «δεν χρειάζεται συμφωνία του Ιράν για να λήξει ο πόλεμος» και πως η Ουάσινγκτον έχει ήδη επιτύχει αλλαγή του καθεστώτος στην Τεχεράνη
Καπνός μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό
Διακινητής «αρχιτέκτονας» δημιούργησε μεγάλο «ναρκο-τούνελ» για τη μεταφορά χασίς από το Μαρόκο στην Ισπανία - Δείτε εικόνες
Εικόνες από το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών δείχνουν μια «πολύπλοκη υπόγεια υποδομή», μέσω της οποίας μπορούσαν να διακινούνται λαθραία έως και δύο τόνοι χασίς κάθε εβδομάδα από το Μαρόκο στην ανεξάρτητη πόλη Θέουτα
Ισπανία
Σάλος με τον σύζυγο της Κρίστι Νοέμ: Δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες του με γυναικεία ρούχα και ψεύτικο στήθος
Οι φωτογραφίες δείχνουν τον σύζυγο της πρώην υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας, Κρίστι Νοέμ, ντυμένο με ροζ σορτς και εφαρμοστό crop top στο χρώμα του δέρματος, και τεράστια ψεύτικα στήθη
Ο σύζυγος της Κρίστι Νοέλ
Κοινή ανακοίνωση ΥΠΕΞ για Μέση Ανατολή: «Καταδικάζουμε τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ, καλούμε σε διαπραγματεύσεις μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ»
«Καλούμε το Ισραήλ να αποφύγει την περαιτέρω επέκταση της σύγκρουσης, μεταξύ άλλων μέσω χερσαίας επιχείρησης στο λιβανικό έδαφος» αναφέρεται στην δήλωση
Λίβανος