Κόσμος

Ουγγαρία: Θανατηφόρο τροχαίο με μετανάστες – Ο οδηγός διακινητής έκανε ελιγμούς για να αποφύγει μπλόκο

Τραγωδία με μετανάστες στην Ουγγαρία. Τουλάχιστον τρεις μετανάστες σκοτώθηκαν όταν το φορτηγό που τους μετέφερε έπιασε φωτιά.

Το φορτηγό με τους μετανάστες έπεσε πάνω σε ένα άλλο όχημα και έπιασε φωτιά στη νότια Ουγγαρία, ανακοίνωσε η αστυνομία. Τρεις μετανάστες σκοτώθηκαν και συνολικά 11 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Ο οδηγός του φορτηγού μετέφερε 15 μετανάστες, όταν προσέκρουσε πάνω σε ένα άλλο όχημα αφού έκανε ελιγμούς για να αποφύγει σημείο ελέγχου της αστυνομίας και έπιασε φωτιά κοντά στο χωριό Μπότσα, 122 χλμ. νότια της Βουδαπέστης, σύμφωνα με ανακοίνωση της ουγγρικής αστυνομίας που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο.

Δύο από τους μετανάστες που επέβαιναν στο βαν σκοτώθηκαν επί τόπου και ο τρίτος υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο. Έντεκα άτομα νοσηλεύονται.

Ο οδηγός, γεωργιανής υπηκοότητας, συνελήφθη. Σύμφωνα με την αστυνομία, αυτός φέρεται να είναι μέλος κυκλώματος παράνομης εμπορίας ανθρώπων.

Περίπου 157.000 μετανάστες έχουν φτάσει στα ουγγρικά σύνορα από τις αρχές του 2022, αριθμός που καταγράφει αύξηση σε σχέση με το 2021, σύμφωνα με σύμβουλο του προέδρου Βίκτορ Όρμπαν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η πιο δύσκολη ώρα για τον Ζελένσκι: Το τελεσίγραφο 6 ημερών και οι εδαφικές παραχωρήσεις που «δωρίζουν» στη Ρωσία έκταση ίση με το Λουξεμβούργο
Οι απειλές του Πούτιν για κατάληψη περισσότερων εδαφών αν η Ουκρανία αρνηθεί και το σχόλιο Τραμπ για τον Ζελένσκι: «Αν δεν του αρέσει, θα συνεχίσουν να πολεμούν»
Βολοντίμιρ Ζελένσκι 210
Πούτιν: «Το σχέδιο Τραμπ των 28 σημείων για την Ουκρανία θα μπορούσε να αποτελέσει βάση για μια τελική ειρηνευτική συμφωνία»
Η Ρωσία θα κέρδιζε αμαχητί μια έκταση ίση με το Λουξεμβούργο, σύμφωνα με νέα ανάλυση - Ο Πούτιν επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία έλαβε σχέδιο του Λευκού Οίκου για τον τερματισμό του πολέμου
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν 189
Προειδοποιεί ο ΓΓ του ΟΗΕ: «Κάθε Ειρηνευτική λύση για την Ουκρανία πρέπει να σέβεται την εδαφική της ακεραιότητα»
«Πρέπει να επιτραπεί στην Ουκρανία να αποφασίσει από μόνη της σχετικά με το πώς θα τερματίσει τον πόλεμο» τονίζει από την πλευρά του ο Φινλανδός πρόεδρος
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες