Κόσμος

Ουκρανία: 10 στρατιώτες και 9 πολίτες αφέθηκαν ελεύθεροι σε νέα ανταλλαγή αιχμαλώτων

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δέκα στρατιωτικοί και εννέα πολίτες αφέθηκαν ελεύθεροι σε μια νέα ανταλλαγή κρατουμένων με τη Ρωσία, ανακοίνωσε το Κίεβο, χωρίς να αποκαλύψει τον αριθμό των Ρώσων που παραδόθηκαν στη Μόσχα.

«Έγινε μια νέα ανταλλαγή αιχμαλώτων. Παίρνουμε πίσω 19 άτομα, μεταξύ των οποίων 10 στρατιώτες (συμπεριλαμβανομένων δύο αξιωματικών) και εννέα πολίτες», δήλωσε με μήνυμά της στο Telegram η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας, η Ιρένα Βερεστσούκ.

«Αυτή τη φορά υπάρχουν τραυματίες μεταξύ των αποφυλακισμένων και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Τώρα θα έχουν μια ολοκληρωμένη υγειονομική περίθαλψη…», είπε η Βερεστσούκ.

Η προηγούμενη ανταλλαγή με τη Ρωσία είχε επιτρέψει την απελευθέρωση 76 Ουκρανών, τόνισε η Βερεστσούκ.

Η σημερινή ανταλλαγή ακολούθησε άλλες που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες και ήταν σύμφωνα με την κυβερνητική αξιωματούχο η πέμπτη από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Τη Δευτέρα, οι ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας δημοσίευσαν ένα βίντεο με τον επιχειρηματία Βίκτορ Μεντβεντσούκ, Ουκρανό σύμμαχο του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν που κρατείται από τις ουκρανικές αρχές, μέσω του οποίου το Κίεβο ζητούσε την ανταλλαγή του με στρατιώτες και πολίτες στην πολιορκημένη πόλη της Μαριούπολης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έντι Ράμα για τα επεισόδια στην Αλβανία: Συγχαρητήρια στην αστυνομία, μηδενική ανοχή σε άμυαλες συμμορίες
Να σημειωθεί ότι η Σβέρνιτσα όπου έγιναν τα επεισόδια κατοικείται από Έλληνες και μαζί με τη γειτονική Νάρτα αποτελούν ελληνόφωνους θύλακες στην περιοχή βόρεια του Αυλώνα
Επεισόδια στη νοτιοδυτική Αλβανία
8
CNN: Το Ιράν αποκατέστησε τις βομβαρδισμένες υπόγειες εγκαταστάσεις πυραύλων και είναι πάλι ετοιμοπόλεμο – Δορυφορικές εικόνες
Η Τεχεράνη φαντάζει πάλι έτοιμη να εκτοξεύσει πολύ περισσότερους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς εναντίον του Ισραήλ και άλλων χωρών της Μέσης Ανατολής
Ιρανικοί πύραυλοι των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης στην Τεχεράνη
Εργοδότες στη Βρετανία προσλαμβάνουν ιδιωτικούς ντετέκτιβ για να «ξετρυπώσουν» τους υπαλλήλους που κλέβουν εταιρείες ή δηλώνουν ψευδώς «άρρωστοι»
Οι ιδιωτικοί ντεντέκτιβ κλήθηκαν να συλλέξουν πληροφορίες για εργαζόμενους που είναι ύποπτοι για κατάχρηση του συστήματος
iStock