Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ουκρανία: 4 νεκροί από ρωσικούς βομβαρδισμούς σε Χάρκοβο και Χερσώνα – Αναφορές και για ουκρανικά χτυπήματα

Ουκρανία: 4 νεκροί από ρωσικούς βομβαρδισμούς σε Χάρκοβο και Χερσώνα – Αναφορές και για ουκρανικά χτυπήματα

Ακόμα 4 νεκρούς από βομβαρδισμούς της Ρωσίας σε Χερσώνα και Χάρκοβο κατήγγειλε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Αναφορές για νεκρούς, από ουκρανικά πλήγματα, κάνει και η Ρωσία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, από τους βομβαρδισμούς της Ρωσίας σκοτώθηκαν 3 άνθρωποι στην Χερσώνα και 1 ηλικιωμένη στο Χάρκοβο.

«Ο ρωσικός στρατός βομβάρδιζε βάρβαρα τη Χερσώνα όλη μέρα. Ένα νοσοκομείο, ένα ταχυδρομείο, ένας σιδηροδρομικός σταθμός υπέστησαν ζημιές. Δυο νοσοκόμες τραυματίστηκαν στο νοσοκομείο. Συνολικά, αναφέρονται έξι τραυματίες και τρεις νεκροί», είπε ο ουκρανός πρόεδρος στο καθημερινό διάγγελμά του, που μεταδόθηκε χθες βράδυ.

Η περιφερειακή διοίκηση έκανε λόγο νωρίτερα για τρεις νεκρούς και έξι τραυματίες, ανάμεσά τους μια νοσοκόμα.

Στο Χάρκοβο, ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιφέρειας έκανε λόγο για ρωσικό πυραυλικό πλήγμα σε «τετραώροφη πολυκατοικία».

«Τρία θύματα υπέστησαν ελαφριά τραύματα. Δυστυχώς, ηλικιωμένη σκοτώθηκε», ανέφερε ο αξιωματούχος, ο Όλεχ Σινεχούμποφ, μέσω Telegram. «Ο σύζυγός της ήταν πολύ κοντά όταν έγινε το πλήγμα, αλλά ως εκ θαύματος δεν υπέστη σοβαρά τραύματα», συνέχισε. «Οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν» από το κτίριο. «Οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας συνεχίζουν το έργο τους επιτόπου», πρόσθεσε ο κ. Σινεχούμποφ στην ανάρτησή του το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα.

Ο Σινεχούμποφ είπε στο Suspilne ότι σωστικά συνεργεία αναζητούν άλλη μια ηλικιωμένη, που εκφράζονται φόβοι πως θα΄φτηκε στα συντρίμμια.

Αναφορές και από την Ρωσία για 4 νεκρούς

Σε περιοχή υπό ρωσικό έλεγχο, στη γειτονική περιφέρεια Ζαπορίζια (νότια), οι αρχές που έχουν τοποθετηθεί από τη Μόσχα έκαναν λόγο για τέσσερις νεκρούς σε ουκρανικό πλήγμα εναντίον σιδηροδρομικής γέφυρας.

Στο μέτωπο στη νότια Ουκρανία, όπου ο ρωσικός αποχώρησε από τη Χερσώνα τον Νοέμβριο, επικρατούσε γενικά περισσότερη ηρεμία από αυτό στην ανατολική, όπου μαίνονται σφοδρές μάχες, όμως οι βομβαρδισμοί από τη μια κι από την άλλη πλευρά ουδέποτε σταμάτησαν, ενώ οι μάχες ξανάρχισαν την περασμένη εβδομάδα στην περιφέρεια Ζαπορίζια.

Ο επικεφαλής της φιλορωσικής διοίκησης στη Ζαπορίζια, ο Γεβγκένι Μπαλίτσκι, κατηγόρησε τις δυνάμεις του Κιέβου πως έπληξαν «με εκτοξευτήρα πολλαπλών πυραύλων HIMARS σιδηροδρομική γέφυρα στον ποταμό Μαλότσναγια».

«Τέσσερις σιδηροδρομικοί σκοτώθηκαν, πέντε τραυματίστηκαν και τους προσφέρονται ιατρικές φροντίδες», συμπλήρωσε ο Μπαλίτσκι. Η γέφυρα βρίσκεται κοντά στην βίλα Σβετλαντίνσκοε, βόρεια της Μελιτόπολης, που ελέγχουν τα ρωσικά στρατεύματα. Σύμφωνα με τον φιλορώσο αξιωματούχο, βρίσκονταν σε εξέλιξη εργασίες επισκευής της γέφυρας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις