Συμβαίνει τώρα:
Σοβαρο τροχαίο στον Κηφισό στο ύψος της Αχαρνών - Από μια λωρίδα η κίνηση
Κόσμος

Ουκρανία: 44 πτώματα αμάχων βρέθηκαν σε συντρίμμια κτιρίου που είχε καταστραφεί τον Μάρτιο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τα πτώματα 44 αμάχων βρέθηκαν σήμερα στα συντρίμμια ενός κτιρίου που καταστράφηκε τον Μάρτιο στο Ιζιούμ, μια πόλη υπό ρωσικό έλεγχο στην περιφέρεια του Χαρκόβου, στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσαν οι ουκρανικές αρχές.

«Σαράντα τέσσερα πτώματα αμάχων βρέθηκαν στο Ιζιούμ (…) στα συντρίμμια ενός πενταόροφου κτιρίου, που καταστράφηκε το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου» από τη Ρωσία, ανέφερε στο Telegram ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Χαρκόβου Όλεγκ Σινεγκοούμποβ.

Ο ίδιος εξήγησε, όπως μεταδίδουν ουκρανικά ΜΜΕ, ότι οι κάτοικοι της πόλης απομακρύνουν τα συντρίμμια, «όταν δεν υπάρχουν βομβαρδισμοί» κι ενώ η περιοχή αποτελεί θέατρο σφοδρών μαχών.

Ο κυβερνήτης του Χαρκόβου δεν διευκρίνισε υπό ποιες συνθήκες οι σοροί εντοπίστηκαν, ούτε από ποιον, με την πόλη Ιζιούμ και τα περίχωρά της να έχουν καταληφθεί από τα ρωσικά στρατεύματα, τα οποία πήραν τον έλεγχο της την 1η Απριλίου, έπειτα από εβδομάδες εχθροπραξιών.

Από την πλευρά της, η εισαγγελία της περιφέρειας του Χαρκόβου ανακοίνωσε πως ξεκίνησε έρευνα για «παραβίαση του δικαίου του πολέμου και προμελετημένες δολοφονίες», συμπληρώνοντας πως 14 πτώματα έχουν ταυτοποιηθεί.

«Σύμφωνα με την έρευνα, το διάστημα μεταξύ 7ης-10ης Μαρτίου του 2022 ο ρωσικός στρατός βομβάρδισε συστηματικά την πόλη Ιζιούμ», επισημαίνεται στο δελτίο τύπου της ουκρανικής εισαγγελίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ντόναλντ Τραμπ: «Αν κερδίσουν τις εκλογές οι Δημοκρατικοί οι ΗΠΑ θα βιώσουν εικόνες παρόμοιες με της Θέουτα»
Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου προσπαθούν να περάσουν το μήνυμα ότι η επιστροφή των Δημοκρατικών στην εξουσία θα σηματοδοτούσε τη μαζική είσοδο μεταναστών στα σύνορα με το Μεξικό
Ντόναλντ Τραμπ
Ζώνη Σένγκεν: Τι προβλέπεται για την Ισπανία μετά την κρίση με τους μετανάστες στη Θέουτα
Η πρόταση της Τζόρτζια Μελόνι βρήκε άμεση υποστήριξη από τη Φινλανδία και, στη συνέχεια, από τη Δανία, προκαλώντας νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Μετανάστες Θέουτα, Ισπανία
Φον ντερ Λάιεν για Θέουτα: «Οι επικίνδυνες διελεύσεις πρέπει να σταματήσουν αμέσως» – Η Φινλανδία ζητεί την αναστολή της Ισπανίας από τη Σένγκεν
Σφοδρές αντιδράσεις στην Ευρώπη μετά τη μαζική είσοδο μεταναστών από το Μαρόκο - Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα γαλλοϊσπανικά σύνορα και διπλωματική σύγκρουση Μαδρίτης - Ρώμης
Μετανάστες, Ισπανία, Θέουτα
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες