Κόσμος

Ουκρανία: 44 πτώματα αμάχων βρέθηκαν σε συντρίμμια κτιρίου που είχε καταστραφεί τον Μάρτιο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τα πτώματα 44 αμάχων βρέθηκαν σήμερα στα συντρίμμια ενός κτιρίου που καταστράφηκε τον Μάρτιο στο Ιζιούμ, μια πόλη υπό ρωσικό έλεγχο στην περιφέρεια του Χαρκόβου, στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσαν οι ουκρανικές αρχές.

«Σαράντα τέσσερα πτώματα αμάχων βρέθηκαν στο Ιζιούμ (…) στα συντρίμμια ενός πενταόροφου κτιρίου, που καταστράφηκε το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου» από τη Ρωσία, ανέφερε στο Telegram ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Χαρκόβου Όλεγκ Σινεγκοούμποβ.

Ο ίδιος εξήγησε, όπως μεταδίδουν ουκρανικά ΜΜΕ, ότι οι κάτοικοι της πόλης απομακρύνουν τα συντρίμμια, «όταν δεν υπάρχουν βομβαρδισμοί» κι ενώ η περιοχή αποτελεί θέατρο σφοδρών μαχών.

Ο κυβερνήτης του Χαρκόβου δεν διευκρίνισε υπό ποιες συνθήκες οι σοροί εντοπίστηκαν, ούτε από ποιον, με την πόλη Ιζιούμ και τα περίχωρά της να έχουν καταληφθεί από τα ρωσικά στρατεύματα, τα οποία πήραν τον έλεγχο της την 1η Απριλίου, έπειτα από εβδομάδες εχθροπραξιών.

Από την πλευρά της, η εισαγγελία της περιφέρειας του Χαρκόβου ανακοίνωσε πως ξεκίνησε έρευνα για «παραβίαση του δικαίου του πολέμου και προμελετημένες δολοφονίες», συμπληρώνοντας πως 14 πτώματα έχουν ταυτοποιηθεί.

«Σύμφωνα με την έρευνα, το διάστημα μεταξύ 7ης-10ης Μαρτίου του 2022 ο ρωσικός στρατός βομβάρδισε συστηματικά την πόλη Ιζιούμ», επισημαίνεται στο δελτίο τύπου της ουκρανικής εισαγγελίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραήλ: Ο Άιζενκοτ ζητά εντολή σχηματισμού κυβέρνησης – «Σημαντική πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις
Οι πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στο μπλοκ καλύπτουν ένα ευρύ ιδεολογικό φάσμα, από την Αριστερά έως την εθνικιστική Δεξιά, γεγονός που καθιστά τις διαπραγματεύσεις ιδιαίτερα σύνθετες
Ισραήλ
Μερτς: Οι μουσουλμάνοι που δεν αναγνωρίζουν την ευθύνη μας για το Ολοκαύτωμα να φύγουν από τη Γερμανία
Ο Μερτς επανέλαβε δήλωση του Ρίχαρντ φον Βάιτσεκερ το 1985 ότι «οι νέοι δεν φέρουν ευθύνη για όσα συνέβησαν τότε, φέρουν όμως ευθύνη για το πώς αυτά θα αποτυπωθούν στην Ιστορία»
Ο Γερμανός καγκελάριος, Friedrich Merz
Πρόκληση Φιντάν από τα Κατεχόμενα: Μόνη λύση δύο κράτη στο νησί – Παράνομη η επίσκεψη λέει η Λευκωσία
«Η επίσκεψη αυτή αποτελεί μία ακόμη πρόκληση, που προστίθεται στις συνεχιζόμενες παραβιάσεις της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία»
Χακάν Φιντάν
Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: «Άκυρες οι NAVTEX, δεν έχουμε δώσει ακόμη άδεια»
Η Άγκυρα επικαλείται τα όρια που έχει γνωστοποιήσει στα Ηνωμένα Έθνη από τις 18 Μαρτίου 2020 - Ελληνικές διπλωματικές πηγές: Σαφές το διεθνές δίκαιο της θάλασσας
Στο λιμάνι του Ηρακλείου κατέπλευσε το πρωί της Τρίτης 27 Οκτωβρίου το γαλλικό πλοίο ABEILLE MARENGO, ενόψει των υποθαλάσσιων ερευνών για το έργο Great Sea Interconnector. Tο γαλλικό πλοίο αναμένεται να αποτελέσει τη βάση για τις προπαρασκευαστικές εργασίες που συνδέονται με την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης - Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο.  Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2026 (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ 156