Site icon NewsIT
13:34 | 04.04.22

Ουκρανία: 8 νεκροί από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς σε Οκάτσιφ και Μικολάφιεφ

A general view shows damages at the site of the regional administration building, that was hit by cruise missiles, amid Russia's invasion of Ukraine, in Mykolaiv, Ukraine, in this handout picture released March 30, 2022. State Emergency Service of Ukraine/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY.

Newsit Newsroom

Δίχως τέλος είναι το σφυροκόπημα των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία και την Κυριακή (3.04.2022) οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 34 τραυματίστηκαν μετά από βομβαρδισμούς κατά των πόλεων Οκάτσιφ και Μικολάγιεφ, στα νότια της χώρας.

“Λόγω των βομβαρδισμών του εχθρού, επτά κάτοικοι της πόλης Οκάτσιφ σκοτώθηκαν και άλλοι 20 τραυματίστηκαν. Στην πόλη Μικολάγιεφ, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι 14 τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων ένα παιδί”, ανέφερε σε μια ανακοίνωση η εισαγγελία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα πυρά των ρωσικών δυνάμεων προκάλεσαν ζημιές σε κατοικίες και αστικές υποδομές καθώς και σε οχήματα.

Το Μικολάγιεφ, μια πόλη 475.000 κατοίκων πριν από τον πόλεμο που βρίσκεται στον δρόμο προς την Οδησσσό, το μεγαλύτερο λιμάνι της Ουκρανίας, σφυροκοπείτο εδώ και εβδομάδες από τον ρωσικό στρατό που επιχείρησε, ανεπιτυχώς, να το καταλάβει.

Τις τελευταίες ημέρες ο ρωσικός κλοιός φάνηκε να χαλαρώνει.

Το λιμάνι Οκάτσιφ, μια πόλη 15.000 κατοίκων στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας. ήταν από την πλευρά του ένας από τους πρώτους στόχους της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version