Κόσμος

Ουκρανία: Αιματηρή συμπλοκή αντίπαλων συμμοριών στο Κίεβο

Σκηνές… Σικάγου στην Ουκρανία με πυροβολισμούς ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες που ελέγχουν την αγορά των υπεραστικών συγκοινωνιών στο Κίεβο.

Αποτέλεσμα της συμπλοκής που σημειώθηκε στην Ουκρανία την Παρασκευή (29.05.2020) ήταν να τραυματιστούν 3 άνθρωποι, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις 21 ατόμων.

Το θέμα απασχόλησε τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος δήλωσε ότι οι συμπλοκές αυτές του θύμισαν την δεκαετία του 1990.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Αντόν Γκεράσενκο ανακοίνωσε ότι η αστυνομία συνεχίζει να ταυτοποιεί τα άτομα που εμπλέκονται στο μοίρασμα της αγοράς στον τομέα των υπεραστικών συγκοινωνιών στην περιοχή του Κιέβου.

Η ανταλλαγή πυροβολισμών στη συνοικία Μπροβάρι, είχε επίσης ως αποτέλεσμα να καταστραφούν αυτοκίνητα και να προκληθούν ζημιές στα γύρω σπίτια.

Ο υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ, ενημερώνοντας για το συμβάν τον πρόεδρο Ζελένσκι, ανέφερε ότι η συμπλοκή έγινε μεταξύ δύο εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα των υπεραστικών συγκοινωνιών και υπήρξε το αποτέλεσμα της διαφθοράς που υπάρχει στον τομέα των μεταφορών.

“Θα ήθελα οι άνθρωποι αυτοί να παραμείνουν στην φυλακή. Θα ήθελα να τιμωρηθούν”, είπε ο Ζελένσκι απευθυνόμενος στον υπουργό Εσωτερικών.

Η αστυνομία άσκησε ποινική δίωξη εναντίον των συλληφθέντων, οι οποίοι κατηγορούνται για πολλαπλές παραβιάσεις του ποινικού κώδικα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του ουκρανικού περιοδικού “Σμένα” απηλλάγησαν των καθηκόντων τους δύο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της αστυνομίας.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ράμα Ντουουάτζι: Σύρια καλλιτέχνης και εκπρόσωπος της γενιάς Ζ, η Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης
Ποια είναι η 28χρονη σύζυγος του νέου δημάρχου της Νέας Υόρκης Ζοχράν Μαμντάνι - Η γνωριμία της το 2021 μέσω της εφαρμογής γνωριμιών Hinge, ο πολιτικός γάμος και ο ρόλος της πίσω από τα φώτα
Η Ράμα Ντουουάτζι με τον Ζοχράν Μαμντάνι
YouTuber του μότοκρος o ένας από τους συλληφθέντες της «κλοπής του αιώνα» στο Λούβρο - Κατόπιν παραγγελίας η ληστεία, είπαν οι δύο δράστες στις απολογίες τους
Ο ένας ληστής ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε ότι θα έκανε διάρρηξη στο Λούβρο, και ο άλλος νόμιζε ότι έκανε διάρρηξη σε ένα κλειστό κτίριο, άδειο από επισκέπτες την Κυριακή
Το μουσείο του Λούβρου
Η Ρώμη σε πένθος: Μεσίστιες οι σημαίες για τον νεκρό εργάτη στον Πύργο των Κόμηδων – Συνεχίζεται η εισαγγελική έρευνα για εξ αμελείας ανθρωποκτονία
Οι εισαγγελείς ερευνούν αν η εταιρεία που ανέλαβε τα έργα συντήρησης του πύργου σεβάστηκε τους κανονισμούς ασφαλείας κι αν οι εργάτες ήταν ασφαλισμένοι
Ο Πύργος των Κόμηδων στη Ρώμη που έγινε ερείπια
Δραματικός απολογισμός από το πέρασμα του τυφώνα Καλμάγκι στις Φιλιππίνες - Πάνω από 90 οι νεκροί, φόβοι ότι θα ξεπεράσουν τους 100
Ο τυφώνας προκάλεσε πλημμύρες σπάνιας σφοδρότητας και βιβλικές καταστροφές - 35 πτώματα ανακαλύφθηκαν σε παραλιακό χωριό που θάφτηκε κάτω από τα νερά και τις λάσπες
Φιλιππίνες