Κόσμος

Ουκρανία: Αιματηρή συμπλοκή αντίπαλων συμμοριών στο Κίεβο

Σκηνές… Σικάγου στην Ουκρανία με πυροβολισμούς ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες που ελέγχουν την αγορά των υπεραστικών συγκοινωνιών στο Κίεβο.

Αποτέλεσμα της συμπλοκής που σημειώθηκε στην Ουκρανία την Παρασκευή (29.05.2020) ήταν να τραυματιστούν 3 άνθρωποι, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις 21 ατόμων.

Το θέμα απασχόλησε τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος δήλωσε ότι οι συμπλοκές αυτές του θύμισαν την δεκαετία του 1990.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Αντόν Γκεράσενκο ανακοίνωσε ότι η αστυνομία συνεχίζει να ταυτοποιεί τα άτομα που εμπλέκονται στο μοίρασμα της αγοράς στον τομέα των υπεραστικών συγκοινωνιών στην περιοχή του Κιέβου.

Η ανταλλαγή πυροβολισμών στη συνοικία Μπροβάρι, είχε επίσης ως αποτέλεσμα να καταστραφούν αυτοκίνητα και να προκληθούν ζημιές στα γύρω σπίτια.

Ο υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ, ενημερώνοντας για το συμβάν τον πρόεδρο Ζελένσκι, ανέφερε ότι η συμπλοκή έγινε μεταξύ δύο εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα των υπεραστικών συγκοινωνιών και υπήρξε το αποτέλεσμα της διαφθοράς που υπάρχει στον τομέα των μεταφορών.

“Θα ήθελα οι άνθρωποι αυτοί να παραμείνουν στην φυλακή. Θα ήθελα να τιμωρηθούν”, είπε ο Ζελένσκι απευθυνόμενος στον υπουργό Εσωτερικών.

Η αστυνομία άσκησε ποινική δίωξη εναντίον των συλληφθέντων, οι οποίοι κατηγορούνται για πολλαπλές παραβιάσεις του ποινικού κώδικα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του ουκρανικού περιοδικού “Σμένα” απηλλάγησαν των καθηκόντων τους δύο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της αστυνομίας.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ρεζά Παχλαβί: Βήμα βήμα το σχέδιο του γιου του τελευταίου σάχη για την ανατροπή καθεστώτος Χαμενεΐ στο Ιράν
Ο Ρεζά Παχλαβί, γιος του τελευταίου σάχη, μιλά για πρώτη φορά και τόσο αναλυτικά στο Politico για το πώς μπορεί να πέσει το καθεστώς του Αγιατολάχ Χαμενεΐ και την επόμενη μέρα στο Ιράν
Διαδηλωτές κρατούν τη φωτογραφία του Ρεζά Παχλαβί
Σάλος στις ΗΠΑ: Ο δισεκατομμυριούχος Μπιλ Άκμαν δώρισε 10.000 δολάρια για τον πράκτορα της ICE που σκότωσε εν ψυχρώ τη Ρενέ Γκουντ στη Μινεάπολη
Ο δισεκατομμυριούχος κοινοποίησε τον έρανο στην πλατφόρμα X, δηλώνοντας ότι πιστεύει στην αρχή «αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου» και ότι σκόπευε να στηρίξει έναν αντίστοιχο έρανο για την οικογένεια της Γκουντ
O δισεκατομμυριούχος Μπιλ Άκμαν
Ο Τραμπ εξετάζει χτυπήματα κατά του Ιράν: Στο στόχαστρο το πυρηνικό πρόγραμμα και οι δυνάμεις ασφαλείας
Το Πεντάγωνο παρουσίασε τις προτάσεις του στον Αμερικανό πρόεδρο, τι στιγμή που οι αιματηρές διαδηλώσεις στο Ιράν δεν έχουν σταματημό - Αξιωματούχοι κατηγορούν την Τεχεράνη πως δεν σκοπεύει στην διπλωματία και απλά καθυστερεί τα αμερικανικά πλήγματα
Ντόναλντ Τραμπ