Τετάρτη, 22 Μαΐ
23oC Αθήνα

Ουκρανία: Ανακοινώθηκε η ανακατάληψη τριών χωριών στην περιοχή του Ντονέτσκ

Ουκρανία: Ανακοινώθηκε η ανακατάληψη τριών χωριών στην περιοχή του Ντονέτσκ

Tην ανακατάληψη τριών συνολικά χωριών της ανατολικής περιοχής του Ντονέτσκ έκανε γνωστό η Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον στρατό της Ουκρανίαςμ ανακοινώθηκε η ανακατάληψη του χωριού Μπλαγκοντάτνε στα νότια της χώρας στην επίθεση κατά των ρωσικών θέσεων, για το οποίο ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε λόγο για την διεξαγωγή ορισμένων «επιχειρήσεων αντεπίθεσης».

Η Μόσχα κάνει λόγο εδώ και ημέρες για «σφοδρές μάχες» στο νότιο μέτωπο της Ουκρανίας, αλλά το Κίεβο σιωπά, αρνούμενο να επιβεβαιώσει αν πρόκειται για την μεγάλη αντεπίθεση που έχει προαναγγελθεί.

«Οι ένδοξοι στρατιώτες της 68ης ταξιαρχ0,ίας (…) απελευθέρωσαν την κοινότητα Μπλαγκοντάτνε», ανήγγειλαν στο Facebook οι χερσαίες δυνάμεις της Ουκρανίας ανεβάζοντας βίντεο που δείχνει στρατιώτες με την ουκρανική σημαία στο εσωτερικό κατεστραμμένου κτιρίου.

Το χωριό βρίσκεται στο όριο ανάμεσα στις περιοχές του Ντονέτσκ και της Ζαπορίζια, στην νοτιοανατολική Ουκρανία.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο των δυνάμεων που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση, οι Ουκρανοί αιχμαλώτισαν δύο ρώσους στρατιώτες και φιλορώσους αυτονομιστές μαχητές.

Τρεις ώρες αργότερα, η Ουκρανία ανακοίνωσε την ανακατάληψη του χωριού Νέσκουσνε στην ανατολική περιοχή του Ντονέσκ.

«Το Νέσκουσνε, στην περιοχή του Ντονέτσκ, βρίσκεται και πάλι υπό ουκρανική σημαία», ανακοίνωσε η υπηρεσία των συνοριοφυλάκων του ουκρανικού κράτους.

Και το βράδυ, η υφυπουργός Αμυνας της Ουκρανίας Γκάνα Μαλιάρ ανακοίνωσε ότι και τρίτο χωριό, η Μακαρίβκα, έπεσε στα χέρια των ουκρανικών δυνάμεων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις