Κόσμος

Ουκρανία: Διαψεύδει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν στην πόλη Βουγλεντάρ

Η Ουκρανία διέψευσε σήμερα ότι οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν, όπως υποστηρίζει η Μόσχα, κοντά στην πόλη Βουγλεντάρ, το νέο «θερμό σημείο» του μετώπου όπου οι μάχες εντείνονται τις τελευταίες ημέρες.

«”Οι μονάδες μας συνεχίζουν να προελαύνουν (…). Μονάδες έχουν φτάσει στο ανατολικό τμήμα της Βουγλεντάρ και συνεχίζεται το έργο τους στα περίχωρα“, είπε το πρωί ο επικεφαλής των κατοχικών ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή του Ντονέτσκ της Ουκρανίας, Ντένις Πουσίλιν, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ένας εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού που είναι αρμόδιος για τη ζώνη αυτή, ο Γιεβγκέν Ιέριν, διαβεβαίωσε ωστόσο ότι οι ρωσικές επιθέσεις στη ζώνη αυτή απέτυχαν. Οι ουκρανικές δυνάμεις απώθησαν τους Ρώσους με το πυροβολικό τους, διευκρίνισε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Ο εχθρός δεν κατέγραψε επιτυχίες και αναδιπλώθηκε. Δεν εγκαταλείψαμε τις θέσεις μας», υποστήριξε ο Ιέριν.

Ο Πουσίλιν είπε ότι οι Ουκρανοί υποχώρησαν σε έναν τομέα όπου υπάρχουν «πολλές βιομηχανίες και πολυώροφα κτίρια», κάτι που διευκολύνει τις αμυντικές επιχειρήσεις τους. «Υποθέτουμε επομένως ότι ο εχθρός θα αντισταθεί».

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας από την πλευρά του ανέφερε ασαφώς ότι οι ρωσικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν σε «πιο ευνοϊκές θέσεις» στα περίχωρα της Βουγλεντάρ, επιφέροντας απώλειες στις ουκρανικές δυνάμεις.

Η Βουγλεντάρ, μια πόλη με πολλά ορυχεία που αριθμούσε 15.000 κατοίκους πριν από τη ρωσική εισβολή, απέχει 150 χιλιόμετρα νοτίως της Μπαχμούτ, του άλλου «θερμού μετώπου» στην ανατολική Ουκρανία, την οποία οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να καταλάβουν εδώ και έξι μήνες, με τίμημα βαριές απώλειες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σερβία: Ο πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς εμπλέκεται στα «ανθρώπινα σαφάρι» του Σαράγεβο
Έρευνα στο Μιλάνο για τα «ανθρώπινα σαφάρι» της πολιορκίας του Σαράγεβο εμπλέκει πλούσιους ξένους τουρίστες και επαναφέρει τις υποψίες ότι ο Βούτσιτς βρέθηκε σε θέσεις Σέρβων ελεύθερων σκοπευτών
Ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς
Αλβανία: Δικαστήριο αποπέμπει την αναπληρώτρια πρωθυπουργό μετά από βαριές κατηγορίες για διαφθορά – Καταιγίδα για την κυβέρνηση Ράμα
Ειδικό δικαστήριο στα Τίρανα παύσε τη Μπελίντα Μπαλούκου, στενή σύμμαχο του Έντι Ράμα, μετά τις διώξεις για την ανάθεση έργου 190 εκατ. ευρώ
Η Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Υποδομών και Ενέργειας της Αλβανίας, Μπελίντα Μπαλούκου
Η Ρωσία μοιράζει χρήμα σε ουκρανούς εφήβους για να κάνουν σαμποτάζ στη χώρα τους
Ανήλικοι από την Ουκρανία στρατολογούνται μέσω Telegram και άλλων πλατφορμών για να πραγματοποιήσουν επιθέσεις σε στρατιωτικούς ή πολιτικούς στόχους, με αντάλλαγμα αμοιβές συχνά ελάχιστες, γράφει το BBC
Σύλληψη στην Ουκρανία