Κόσμος

Ουκρανία: Διαψεύδει το Κίεβο ότι χτυπήθηκε ρωσικό χωριό κοντά στα σύνορα

Διαψεύδει το Κίεβο τις κατηγορίες του Ρώσου κυβερνήτη της ρωσικής επαρχίας Μπέλγκοροντ σύμφωνα τις οποίες στρατιωτικές δυνάμεις της Ουκρανίας έπληξαν ένα ρωσικό χωριό κοντά στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Βιτσισλάβ Γκλάντκοφ, κυβερνήτης του Μπέλγκοροντ, δήλωσε ότι τρία άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά στην καταγγελλόμενη επίθεση, και ότι περισσότερα από 30 σπίτια υπέστησαν ζημιές.

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε: “Πρόκειται για αβάσιμες κατηγορίες από τη Ρωσία. Η Ουκρανία διεξάγει μια αμυντική επιχείρηση στο έδαφός της και πολεμά αποκλειστικά εναντίον των Ρώσων κατακτητών, όχι εναντίον αμάχων”.

Δεν ήταν εφικτό να επαληθευτεί ανεξάρτητα το περιστατικό ή να προσδιοριστεί ποιος ήταν υπεύθυνος.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα Ρώσοι αξιωματούχοι κατηγόρησαν την Ουκρανία –όπου εισέβαλαν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις την 24η Φεβρουαρίου– για επίθεση με ελικόπτερα εναντίον χώρου αποθήκευσης καυσίμων στην Μπελγκορόντ, επανειλημμένους βομβαρδισμούς χωριών στην ίδια επαρχία, καθώς και πυραυλικά πλήγματα με στόχο εγκατάσταση αποθήκευσης πυρομαχικών.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ αφήνει να εννοηθεί πως η διάγνωση για τον επιθετικό καρκίνο του Μπάιντεν ήταν γνωστή πολύ καιρό
«Εκπλήσσομαι που το κοινό δεν είχε ενημερωθεί εδώ και καιρό», είπε σε δημοσιογράφους ο Ντόναλντ Τραμπ, «καρφώνοντας» το περιβάλλον του Τζο Μπάιντεν, αλλά και τους Δημοκρατικούς
Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν