Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ουκρανία: Ένας νεκρός και 5 τραυματίες από πυρά σε ανθρωπιστικό κομβόι κοντά στο Τσερνίχιβ

Ουκρανία: Ένας νεκρός και 5 τραυματίες από πυρά σε ανθρωπιστικό κομβόι κοντά στο Τσερνίχιβ

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τέσσερις τραυματίστηκαν από πυρά που έπληξαν ένα κομβόι πέντε λεωφορείων, τα οποία μετέφεραν εθελοντές προς την πολιορκούμενη πόλη Τσερνίχιβ, στη βόρεια Ουκρανία, σύμφωνα με ανακοίνωση αξιωματούχου της χώρας. 

«Οι Ρώσοι μαχητές πυροβόλησαν εναντίον ενός κομβόι εθελοντών κοντά στο Τσερνίχιβ. Πέντε λεωφορεία που κατευθύνονταν προς την πόλη για να απομακρύνουν αμάχους βρέθηκαν στο στόχαστρο των πυρών», έγινε γνωστό από τη Λιουντμίλα Ντενίσοβα, επιφορτισμένη με το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο κοινοβούλιο.

«Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, τέσσερις τραυματίστηκαν σοβαρά», διευκρίνισε η ίδια.

Η Ουκρανή αξιωματούχος κατηγόρησε τα ρωσικά στρατεύματα ότι «δεν αφήνουν την παραμικρή πιθανότητα να απομακρυνθούν άμαχοι από το υπό πολιορκία Τσερνίχιβ, με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες άμαχοι να έχουν απομείνει χωρίς τρόφιμα, χωρίς νερό, χωρίς θέρμανση».

Μετά τη Μαριούπολη στον νότο, το Τσερνίχιβ, με πληθυσμό 280.000 κατοίκων πριν από τον πόλεμο, είναι η πόλη που έχει πληγεί περισσότερο από βομβαρδισμούς, μετά την έναρξη του πολέμου που ξεκίνησε η Μόσχα στις 24 Φεβρουαρίου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις