Κόσμος

Ουκρανία: Επτά άμαχοι νεκροί και δύο τραυματίες στην περιφέρεια του Ντονέτσκ από ρωσικές επιθέσεις

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δεν έχουν τέλος τα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία όπου τουλάχιστον 7 άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν μετά από ρωσικές επιθέσεις στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, στα ανατολικά της χώρας.

“Οι Ρώσοι σκότωσαν 7 αμάχους”, τρεις στην πόλη Τορέτσκ, δύο στην Αβντιίβκα, έναν στην Κοντέμα και έναν στη Σιβέρσκ, ήταν το μήνυμα Ουκρανού αξιωματούχου στο Telegram, χωρίς να να δίνει περισσότερες διευκρινίσεις. 

Πυρά από πυροβολικό και πολλαπλούς εκτοξευτήρες ρουκετών δέχθηκαν αρκετές περιοχές της περιφέρειας, ανακοίνωσε παράλληλα σήμερα το πρωί η ουκρανική προεδρία, επικαλούμενη τοπικές αρχές.

Οι Ρώσοι, οι οποίοι δηλώνουν ότι έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους ολόκληρη την γειτονική περιφέρεια του Λουχάνσκ, επιδιώκουν τώρα να κατακτήσουν αυτή του Ντονέτσκ ούτως ώστε να καταλάβουν στο σύνολό της την κοιλάδα του Ντονμπάς, την οποία οι αυτονομιστές που υποστηρίζονται από τη Μόσχα ελέγχουν εν μέρει από το 2014.

Στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, η πόλη Σλοβιάνσκ θεωρείται ως ο επόμενος πιθανός στόχος των ρωσικών δυνάμεων βάσει του σχεδίου τους για την κατάκτηση όλης της κοιλάδας του Ντονμπάς, έπειτα από σχεδόν τεσσεράμιση μήνες από τότε που εισέβαλαν στην Ουκρανία.

Την Τρίτη ρωσικές ρουκέτες έπληξαν αγορά στο κέντρο της Σλοβιάνσκ και γύρω δρόμους, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 2 ανθρώπων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
The Times: Ο Πούτιν πλήρωνε έως και 7.000 ευρώ σε Βρετανίδες και Γερμανίδες νταντάδες για να μεγαλώσουν τους δύο κρυφούς γιους του
Ο Ρώσος ηγέτης απασχολεί αρκετές ξένες γκουβερνάντες και δασκάλους για την ανατροφή των δύο παιδιών που φέρεται να έχει αποκτήσει με την Αλίνα Καμπάεβα - Απαγόρευση συζητήσεων για ΛΟΑΤΚΙ
Βλαντιμίρ Πούτιν 5
Η πριγκίπισσα Λεονόρ της Ισπανίας έκανε το πρώτο της άλμα με αλεξίπτωτο και ολοκλήρωσε την στρατιωτική της εκπαίδευση
Εκείνη γίνεται το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που παρακολουθεί και ολοκληρώνει εκπαίδευση αλεξιπτωτιστή, καθώς ούτε ο Φελίπε VI ούτε ο Χουάν Κάρλος I είχαν λάβει αντίστοιχη εκπαίδευση
Η πριγκίπισσα Λεονόρ