Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ουκρανία: «Εθνικιστές του Κιέβου προετοιμάζονται για να σφαγιάσουν Ρώσους», αναφέρει συνεργάτης του Πούτιν

Ουκρανία: «Εθνικιστές του Κιέβου προετοιμάζονται για να σφαγιάσουν Ρώσους», αναφέρει συνεργάτης του Πούτιν

Να σφαγιάσουν Ρώσους στα ανατολικά της χώρας σχεδιάζουν οι εθνικιστές του Κιέβου όπως μετέδωσε σε ρεπορτάζ η κρατική τηλεόραση στη Μόσχα με την κρίση ολοένα και να κλιμακώνεται. 

Ο Ντμίτρι Κισέλιοφ από τους πιο στενούς και πιστούς συνεργάτες του Βλαντιμίρ Πούτιν μιλώντας στην τηλεόραση είπε ο ουκρανικός στρατός «βασάνισε και σκότωσε άγρια» χιλιάδες αμάχους στην περιοχή του Ντονμπάς.

«Λένε ότι θα έρθουν να μας σκοτώσουν όλους και θα κρεμάσουν παιδιά μας στα σύρματα όπως έκαναν οι φασίστες. Δεν θα το αφήσω αυτό να συμβεί. Θα μείνουμε εδώ και ο εχθρός δεν θα περάσει», ανέφερε. 

Ανάλογη θέση φαίνεται να υιοθετεί και το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας. Συγκεκριμένα η Μόσχα δεν αποκλείει προκλήσεις κατά των αυτοαποκαλούμενων δημοκρατιών στο Ντονμπάς, «ειδικά από την πλευρά των ανεξάρτητων παραγόντων» στην Ουκρανία, δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας σε δημοσιογράφους εν μέσω έντονων φημών από την Δύση για ρωσική εισβολή τις επόμενες ημέρες.

Όταν ρωτήθηκε εάν η Μόσχα σκέφτεται να απομακρύνει τους πολίτες της από τη γειτονική χώρα, ο Γιούρι Γκόρλαχ, διευθυντής του κέντρου κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, απάντησε με μια ρητορική ερώτηση: «Καταλαβαίνετε πόσοι Ρώσοι πολίτες υπάρχουν στην Ουκρανία;»

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι πληθαίνουν οι εικασίες για την Ουκρανία, με τη Δύση να εντείνει τις εντάσεις.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις