Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ουκρανία: Φαβορί για την προεδρία ο κωμικός Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Ουκρανία: Φαβορί για την προεδρία ο κωμικός Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Ο Ουκρανός κωμικός ηθοποιός Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει αυξήσει την διαφορά του από τους άλλους υποψηφίους για τις προεδρικές εκλογές της Ουκρανίας που θα διεξαχθούν στις 31 Μαρτίου, σύμφωνα με μια τελευταία δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποία δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα, ενώ δεύτερος έρχεται ο νυν πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο και τρίτη η αρχηγός της αντιπολίτευσης Γιούλια Τιμοσένκο

Η δημοσκόπηση του SOCIS έδειξε ότι ο Ζελένσκι συγκεντρώνει το 20,7%, ο εν ενεργεία πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο το 13,2% και η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης Γιούλια Τιμοσένκο το 11%.

Ωστόσο, το ποσοστό που συγκεντρώνει ο 41 ετών κωμικός και νέος στην πολιτική υποψήφιος, απέχουν πολύ από εκείνο που θα του έδινε μια συντριπτική νίκη στις προεδρικές εκλογές, ενώ οι περισσότεροι ψηφοφόροι σύμφωνα με την δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το ερευνητικό ινστιτούτο του Κιέβου SOCIS, δεν πιστεύουν ότι ο Ζελένσκι θα γίνει πρόεδρος.

Σύμφωνα με το SOCIS το 23,9% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο Ποροσένκο θα επανεκλεγεί, το 19,3% πιστεύει ότι νικητής θα είναι Ζελένσκι και μόνο το 13,2% θεωρεί ότι στις εκλογές νικήτρια θα αναδειχθεί η Τιμοσένκο.

Συνολικά για τις προεδρικές εκλογές της 31ης Μαρτίου έχουν θέσει υποψηφιότητα 39 υποψήφιοι. Αν κανείς από τους υποψηφίους δεν συγκεντρώσει την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών το 50%, τότε οι δύο πρώτοι υποψήφιοι θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο που θα διεξαχθεί στις 21 Απριλίου

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 2.000 ψηφοφόρων σε όλες της περιφέρειες της Ουκρανίας, εκτός από την Κριμαία, η οποία προσαρτήθηκε από την Ρωσία το 2014.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις