Κόσμος

Ουκρανία για επίσκεψη Πούτιν στη Μαριούπολη: «Ο δολοφόνος επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος»

Ο δολοφόνος επιστρέφει πάντα στον τόπο του εγκλήματος. Με αυτά τα λόγια οι αρχές της Ουκρανίας σχολίασαν την επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μαριούπολη, που βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο από τον Μάιο του 2022, τονίζοντας παράλληλα ότι η επίσκεψη έγινε νύχτα για να μη φαίνονται οι καταστροφές του στρατού της Ρωσίας.

«Ο διεθνής εγκληματίας Πούτιν επισκέφτηκε την κατεχόμενη πόλη της Μαριούπολης» τη νύχτα «μάλλον για να μην δει στο φως της ημέρας την πόλη που “σκοτώθηκε” από την “απελευθέρωσή” του», έγραψε το Δημοτικό Συμβούλιο στον λογαριασμό του στο Telegram, αναφερόμενο στο διεθνές ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε εις βάρος του Βλαντιμίρ Πούτιν το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Από την πλευρά του, το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ο Πούτιν επισκέφθηκε την κατεστραμμένη Μαριούπολη τη νύχτα «σαν κλέφτης».

«Σαν να ήταν κλέφτης, ο Πούτιν επισκέφτηκε την ουκρανική πόλη Μαριούπολη, βρίσκοντας καταφύγιο πίσω από τη νύχτα. Πρώτον, είναι πιο ασφαλές. Και επίσης, η νύχτα τού επιτρέπει να τονίσει αυτό που θέλει να δείξει και να κρατήσει την πόλη την οποία ο στρατός του κατέστρεψε ολοσχερώς και οι λίγοι επιζώντες κάτοικοί της είναι ασφαλείς πίσω από κλειστές πόρτες», ανέφερε το υπουργείο στο Twitter. 

Παράλληλα, ένας ουκρανός προεδρικός σύμβουλος κατήγγειλε τον «κυνισμό» και την «έλλειψη τύψεων».

«Οι εγκληματίες πάντα επιστρέφουν στον τόπο των εγκλημάτων τους… Ο δολοφόνος χιλιάδων οικογενειών της Μαριούπολης ήρθε για να θαυμάσει τα ερείπια της πόλης και τους τάφους της. Κυνισμός και έλλειψη τύψεων», έγραψε στο Twitter ο Μιχάιλο Ποντολιάκ.

Ο Πούτιν πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στη Μαριούπολη, αφού είχε μεταβεί το Σάββατο, στην Κριμαία, για μια επίσκεψη που δεν είχε προαναγγελθεί και με την οποία σηματοδότησε την ένατη επέτειο της προσάρτησης από τη Ρωσία αυτής της ουκρανικής χερσονήσου.

Το βίντεο του Πούτιν: 

Η κατάληψη της Μαριούπολης το Μάιο, έπειτα από μια από τις πιο μακροχρόνιες και πολύνεκρες μάχες του πολέμου, ήταν η πρώτη μείζων νίκη της Ρωσίας μετά την αποτυχία της να καταλάβει το Κίεβο.

Ο Πούτιν μετέβη με ελικόπτερο στη Μαριούπολη, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα το Κρεμλίνο. Με την επίσκεψή του αυτή, ο Πούτιν βρέθηκε πιο κοντά από κάθε άλλη φορά από την αρχή του πολέμου στις γραμμές του μετώπου. Οδηγώντας ο ίδιος ένα αυτοκίνητο, μετέβη σε διάφορες γειτονιές της πόλης και έκανε στάσεις για να μιλήσει σε κατοίκους.

Απαντώντας σήμερα στις δηλώσεις του Κιέβου το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο ρώσος πρόεδρος αποφάσισε την τελευταία στιγμή να επισκεφθεί την πόλη και επανέλαβε τον “αυθόρμητο” χαρακτήρα της επίσκεψης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μέση Ανατολή: Βομβαρδισμοί σε Τεχεράνη και Τελ Αβίβ – Εκρήξεις στο Ντουμπάι και στη Βηρυτό, απειλές για τα Στενά του Ορμούζ, νεκρός Γάλλος στρατιωτικός στο Ιράκ – Δείτε live όλες τις εξελίξεις
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι Γάλλος στρατιωτικός σκοτώθηκε «κατά τη διάρκεια επίθεσης» στο Ιράκ - Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τις επιθέσεις στη Βηρυτό με στόχο τη Χεζμπολάχ
Τάνκερ σε λιμάνι του Ομάν
Το Ιράν με τις απειλές στα Στενά του Ορμούζ μετατρέπει τη γεωγραφία σε παγκόσμιο οικονομικό όπλο και το θαλάσσιο δρόμο σε ναρκοπέδιο
Πώς ένα μεμονωμένο κράτος έχει επηρεάσει την παγκόσμια οικονομία λόγω γεωγραφικής θέσεις - Η εξέλιξη του πολέμου την 13η μέρα του και οι δηλώσεις των ηγετών του Ισραήλ, των ΗΠΑ και του Ιράν
Το δεξαμενόπλοιο Callisto, αγκυροβολημένο στο λιμάνι Sultan Qaboos, καθώς η κυκλοφορία στα Στενά του Ορμούζ έχει μειωθεί, εν μέσω της σύγκρουσης των ΗΠΑ και του Ισραήλ με το Ιράν, στη Μουσκάτ του Ομάν
Μπέντζαμιν Νετανιάχου: «Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ είναι η νέα μαριονέτα των Φρουρών της Επανάστασης»
«Εξοντώσαμε τον παλιό τύραννο, και ο νέος τύραννος, η μαριονέτα των Φρουρών της Επανάστασης, δεν μπορεί να εμφανιστεί δημόσια», είπε χαρακτηριστικά ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Ο IDF επιβεβαιώνει ότι στόχευσε και εξουδετέρωσε μέλη της ιρανικής Basij σε επιθέσεις στην Τεχεράνη – Δείτε βίντεο
Τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι σκοτώθηκαν αρκετά μέλη των εσωτερικών δυνάμεων ασφαλείας του Ιράν και της Basij που ήταν σταθμευμένα στα σημεία ελέγχου
IDF