Κόσμος

Ουκρανία: Η G7 προσπαθεί να ξαναρχίσουν οι εξαγωγές σιτηρών – Ανοιχτός ο Πούτιν

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα στις εξαγωγές σιτηρών και αναζητούνται τρόποι προκειμένου να αποτραπεί μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είπε σήμερα στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι οι διεθνείς εταίροι της Βρετανίας εργάζονται εντατικά για να βρουν τρόπους, ώστε να ξαναρχίσουν οι εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία και να αποτραπεί μία παγκόσμια επισιτιστική κρίση.

Ο Τζόνσον που μιλάει τακτικά με τον Ζελένσκι από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, είπε ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν την σπουδαιότητα της διατήρησης της ενότητας της διεθνούς κοινότητας, σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

“Ο ίδιος, τόνισε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεργαστεί με τους εταίρους του στην G7 ασκώντας πιέσεις για ταχεία πρόοδο,” σύμφωνα με ένα γραπτό αντίγραφο της τηλεφωνικής συνομιλίας, σχετικά με την εξαγωγή σιτηρών.

“Οι ηγέτες συμφώνησαν για τα επόμενα βήματα, αλλά και για την ανάγκη χαλάρωσης από τη Ρωσία του ναυτικού αποκλεισμού, ώστε να επιτραπεί η ασφαλής διέλευση των πλοίων.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε σήμερα στους ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής επικοινωνίας, ότι η Ρωσία επιθυμεί να συζητήσει τρόπους, ώστε να καταστεί δυνατό για την Ουκρανία να εξάγει σιτηρά από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ιράν προσφεύγει στην υπηρεσία του ΟΗΕ για την Πολιτική Αεροπορία κατά των κυρώσεων από τις ΗΠΑ
Στις 23 Σεπτεμβρίου τέθηκαν σε ισχύ οι κυρώσεις, με τις ιρανικές αεροπορικές εταιρείες να ακυρώνουν τις διεθνείς πτήσεις τους καθώς οι κύριοι περιφερειακοί προορισμοί, έλαβαν μέτρα απαγόρευσης
Αεροδρόμιο
Το μήνυμα της 87χρονης Μαρικάρμεν από το νοσοκομείο της Ισπανίας - «Συνεχίστε τον αγώνα» λέει στους διαδηλωτές μετά την έξωση από το σπίτι της
Στην πλατεία Πουέρτα δελ Σολ καμιά εκατοστή διαδηλωτές παραμένουν σε αντίσκηνα από το Σάββατο το βράδυ διαμαρτυρόμενοι για τη στεγαστική κρίση που πλήττει την Ισπανία
Η 87χρονη στην Ισπανια
Η Ρωσία χτύπησε κτίριο της Ακαδημίας Επιστημών στο Κίεβο – Άνθρωποι κρέμονται από τα παράθυρα, ασταμάτητες οι επιθέσεις σε αμάχους
«Η Ουκρανία πληρώνει το τίμημα για τις επιθέσεις που πραγματοποίησε τους τελευταίους μήνες στη Ρωσία», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ - Πολλοί νεκροί και τραυματίες σε διάφορα μέρη της χώρας
κιεβο
32